Nabeschouwing Roma - Cagliari (1-0) || Serie A 2017/2018

Zaterdag 16 december 2017 - 20:45 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Roma het zaterdag 16 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Cagliari (1-0)

Het Serie A duel tussen Roma en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Antonio Damato geëindigd in een 1-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Roma kreeg in de 53e minuut een strafschop toegekend, die door D. Perotti werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 94 minuten was het F. Fazio die Roma op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Damato, waardoor Roma de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Roma - Cagliari 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor Joao Pedro Cagliari
40' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Pellegrini Roma
44' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Cigarini Cagliari
53' Penalty gemist Roma Penalty gemist D. Perotti Roma
59' Wissel Cagliari Wissel D. Farias voor Joao Pedro Cagliari
72' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor L. Pellegrini Roma
72' Wissel Cagliari Wissel A. Deiola voor N. Barella Cagliari
77' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Deiola Cagliari
80' Wissel Roma Wissel K. Strootman voor R. Nainggolan Roma
87' Wissel Roma Wissel C. Under voor P. Schick Roma
93' Wissel Cagliari Wissel L. Ceppitelli voor S. Padoin Cagliari
94' Doelpunt Roma Doelpunt F. Fazio Roma 1-0
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Cagliari
Opstellingen Roma - Cagliari

Voorbeschouwing Roma - Cagliari

Roma en Cagliari treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Damato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Cagliari in de Serie A vond plaats op 22 januari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Cagliari slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 11
Winst Cagliari 5
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 4e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 14e plaats.