Nabeschouwing Roma - SPAL (3-1) || Serie A 2017/2018

Vrijdag 1 december 2017 - 18:30 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Roma het vrijdag 1 december 2017 om 18:30 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - SPAL (3-1)

Het Serie A duel tussen Roma en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 3-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Felipe in de 9e minuut, waardoor SPAL met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 19 minuten was het E. Dzeko die Roma op een 1-0 voorsprong zette. In de 32e werd de voorsprong voor Roma verdubbeld dankzij een doelpunt van K. Strootman.

In de 53e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee L. Pellegrini zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. SPAL kreeg een penalty toegewezen in de 55e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond F. Viviani die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-0 tussenstand op het scorebord bleef staan. Na 55 minuten wist uiteindelijk SPAL iets terug te doen nadat F. Viviani de bal in het net wist te werken.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Roma.

LIVE Roma - SPAL 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Rode kaart SPAL Rode kaart voor Felipe SPAL
19' Doelpunt Roma Doelpunt E. Dzeko met assist van S. El Shaarawy Roma 1-0
20' Wissel SPAL Wissel L. Mora voor F. Bonazzoli SPAL
22' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Gonalons Roma
32' Doelpunt Roma Doelpunt K. Strootman Roma 2-0
53' Doelpunt Roma Doelpunt L. Pellegrini met assist van A. Kolarov Roma 3-0
55' Penalty gemist SPAL Penalty gemist F. Viviani SPAL
55' Doelpunt SPAL Doelpunt F. Viviani SPAL 3-1
60' Wissel Roma Wissel Gerson voor M. Gonalons Roma
64' Wissel Roma Wissel P. Schick voor C. Under Roma
65' Gele kaart SPAL Gele kaart voor A. Grassi SPAL
70' Wissel SPAL Wissel E. Schiavon voor A. Grassi SPAL
75' Wissel Roma Wissel Emerson voor A. Kolarov Roma
78' Wissel SPAL Wissel M. Borriello voor A. Paloschi SPAL
83' Gele kaart SPAL Gele kaart voor E. Schiavon SPAL
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - SPAL
Opstellingen Roma - SPAL

Voorbeschouwing Roma - SPAL

Roma en SPAL treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Roma en SPAL elkaar treffen in de Serie A.

Winst Roma 0
Winst SPAL 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 4e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 18e plaats.