Nabeschouwing Salernitana - Bologna (1-2) || Serie A 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Salernitana het zondag 10 december 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Arechi in Salerno.

Via de Salernitana - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salernitana - Bologna (1-2)

Het Serie A duel tussen Salernitana en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 1-2 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Joshua Zirkzee, waarmee Bologna met 0-1 de leiding nam. Bologna vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Joshua Zirkzee op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut wist Salernitana de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Simy. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Salernitana kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 92e minuut werd Federico Fazio van Salernitana met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Salernitana het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simone Sozza, waardoor Bologna dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Salernitana - Bologna 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salernitana - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Bologna Doelpunt Joshua Zirkzee Bologna 0-1
20' Doelpunt Bologna Doelpunt Joshua Zirkzee Bologna 0-2
26' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Lassana Coulibaly Salernitana
35' Wissel Salernitana Wissel Loum Tchaouna voor Matteo Lovato Salernitana
36' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Loum Tchaouna Salernitana
39' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Pasquale Mazzocchi Salernitana
42' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Boulaye Dia Salernitana
44' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Joshua Zirkzee Bologna
46' Wissel Salernitana Wissel Flavius Daniliuc  voor Pasquale Mazzocchi Salernitana
48' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Flavius Daniliuc  Salernitana
54' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Norbert Gyomber Salernitana
64' Wissel Salernitana Wissel Giulio Maggiore voor Mateusz Legowski Salernitana
64' Wissel Salernitana Wissel Simy voor Chukwubuikem Ikwuemesi Salernitana
75' Doelpunt Salernitana Doelpunt Simy met assist van Antonio Candreva Salernitana 1-2
76' Wissel Bologna Wissel Sydney van Hooijdonk voor Joshua Zirkzee Bologna
77' Wissel Bologna Wissel Kacper Urbanski voor Dan Ndoye Bologna
81' Wissel Salernitana Wissel Grigoris Kastanos voor Antonio Candreva Salernitana
81' Wissel Bologna Wissel Michel Aebischer voor Nikola Moro Bologna
85' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Kacper Urbanski Bologna
89' Gele kaart Salernitana Gele kaart voor Grigoris Kastanos Salernitana
92' Rode kaart Salernitana Rode kaart voor Federico Fazio Salernitana
96' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Lukasz Skorupski Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Salernitana - Bologna
Opstellingen Salernitana - Bologna
De opstellingen van Salernitana en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salernitana gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Thiago Motta
Voorbeschouwing Salernitana - Bologna

Salernitana en Bologna treffen elkaar in de 15e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salernitana en Bologna in de Serie A vond plaats op 18 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Bologna favoriet. 1 keer wist de ploeg van Salernitana te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Salernitana. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Salernitana 0
Winst Bologna 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salernitana op een 20e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 8e plaats.