Nabeschouwing Sampdoria - Cagliari (4-1) || Serie A 2017/2018

Zondag 29 april 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Sampdoria het zondag 29 april 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Cagliari. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Cagliari live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Cagliari (4-1)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Cagliari is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 4-1 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door D. Praet, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Quagliarella op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 42e minuut was de ideale kans voor Sampdoria om te scoren. F. Quagliarella was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de 49e minuut volgde een derde treffer van Sampdoria, waarmee D. Kownacki zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 49 minuten deed L. Pavoletti iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Cagliari werd verkleind tot 3-1. Na 77 minuten kon L. Cigarini van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Cagliari het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. In de 87e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was G. Ramirez van Sampdoria die daarmee de stand op 4-1 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rosario Abisso bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Sampdoria.

LIVE Sampdoria - Cagliari 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Cagliari teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sampdoria Doelpunt D. Praet met assist van F. Quagliarella Sampdoria 1-0
19' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Cigarini Cagliari
26' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van K. Linetty Sampdoria 2-0
31' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor F. Pisacane Cagliari
33' Wissel Cagliari Wissel D. Farias voor F. Pisacane Cagliari
37' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor D. Farias Cagliari
39' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
42' Penalty gemist Sampdoria Penalty gemist F. Quagliarella Sampdoria
46' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor L. Castan Cagliari
49' Doelpunt Sampdoria Doelpunt D. Kownacki met assist van B. Bereszynski Sampdoria 3-0
46' Wissel Cagliari Wissel M. Andreolli voor L. Castan Cagliari
46' Wissel Sampdoria Wissel G. Ramirez voor F. Quagliarella Sampdoria
49' Doelpunt Cagliari Doelpunt L. Pavoletti met assist van P. Farago Cagliari 3-1
56' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor A. Ionita Cagliari
77' Tweede gele kaart Cagliari Tweede gele kaart voor L. Cigarini Cagliari
80' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor E. Barreto Sampdoria
80' Wissel Cagliari Wissel A. Deiola voor A. Ionita Cagliari
82' Gele kaart Cagliari Gele kaart voor S. Padoin Cagliari
87' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Ramirez Sampdoria 4-1
88' Wissel Sampdoria Wissel L. Capezzi voor L. Torreira Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Cagliari
Opstellingen Sampdoria - Cagliari

Voorbeschouwing Sampdoria - Cagliari

Sampdoria en Cagliari treffen elkaar in de 35e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Cagliari in de Serie A vond plaats op 9 december 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Cagliari favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sampdoria. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 3
Winst Cagliari 8
Gelijkspel 10
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 8e positie staat, terwijl we Cagliari terugvinden op de 15e plaats.