Nabeschouwing Sampdoria - Juventus (3-2) || Serie A 2017/2018

Zondag 19 november 2017 - 15:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt Sampdoria het zondag 19 november 2017 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Juventus (3-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door D. Zapata, waarmee Sampdoria met 1-0 de leiding nam. Sampdoria vergrootte in de 71e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Torreira op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut volgde een derde treffer van Sampdoria, waarmee G. Ferrari zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

G. Higuain zette Juventus even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Marco Guida toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Juventus dat in de 94e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat P. Dybala de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Sampdoria.

LIVE Sampdoria - Juventus 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Bernardeschi Juventus
28' Wissel Sampdoria Wissel K. Linetty voor D. Praet Sampdoria
52' Doelpunt Sampdoria Doelpunt D. Zapata Sampdoria 1-0
54' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor F. Quagliarella Sampdoria
59' Gele kaart Juventus Gele kaart voor D. Rugani Juventus
62' Wissel Juventus Wissel P. Dybala voor F. Bernardeschi Juventus
63' Gele kaart Juventus Gele kaart voor S. Khedira Juventus
63' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor G. Ferrari Sampdoria
71' Doelpunt Sampdoria Doelpunt L. Torreira met assist van G. Ramirez Sampdoria 2-0
72' Wissel Juventus Wissel D. Costa voor J. Cuadrado Juventus
74' Wissel Sampdoria Wissel V. Verre voor E. Barreto Sampdoria
75' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
79' Doelpunt Sampdoria Doelpunt G. Ferrari met assist van F. Quagliarella Sampdoria 3-0
80' Wissel Juventus Wissel B. Matuidi voor M. Pjanic Juventus
84' Wissel Sampdoria Wissel G. Caprari voor F. Quagliarella Sampdoria
91' Penalty Juventus Penalty G. Higuain Juventus 3-1
94' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala Juventus 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Juventus
Opstellingen Sampdoria - Juventus

Voorbeschouwing Sampdoria - Juventus

Sampdoria en Juventus treffen elkaar in de 13e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Juventus in de Serie A vond plaats op 19 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 10 keer wist de ploeg van Sampdoria te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sampdoria. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 3
Winst Juventus 10
Gelijkspel 7
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 6e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 2e plaats.