Nabeschouwing Sassuolo - Bologna (1-1) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 15:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het zaterdag 28 oktober 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Bologna (1-1)

De Serie A 2023/2024 wedstrijd tussen Sassuolo en Bologna geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Bologna kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Joshua Zirkzee. Sassuolo kwam na 44 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Daniel Boloca, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Sassuolo - Bologna 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Bologna Doelpunt Joshua Zirkzee met assist van Michel Aebischer Bologna 0-1
44' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Daniel Boloca met assist van Jeremy Toljan Sassuolo 1-1
46' Wissel Bologna Wissel Stefan Posch voor Lorenzo De Silvestri Bologna
58' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Charalampos Lykogiannis Bologna
59' Wissel Sassuolo Wissel Uroš Račić voor Kristian Thorstvedt Sassuolo
60' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Thiago Motta Bologna
63' Wissel Bologna Wissel Victor Kristiansen voor Charalampos Lykogiannis Bologna
63' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Alexis Saelemaekers Bologna
69' Wissel Bologna Wissel Oussama El Azzouzi voor Michel Aebischer Bologna
71' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Oussama El Azzouzi Bologna
72' Wissel Sassuolo Wissel Emil Konradsen Ceide voor Armand Laurienté Sassuolo
72' Wissel Sassuolo Wissel Cristian Volpato voor Nedim Bajrami Sassuolo
81' VAR: Afgekeurd doelpunt Joshua Zirkzee Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Joshua Zirkzee Bologna
84' Wissel Bologna Wissel Nikola Moro voor Oussama El Azzouzi Bologna
88' Wissel Sassuolo Wissel Grégoire Defrel voor Andrea Pinamonti Sassuolo
88' Wissel Sassuolo Wissel Marcus Pedersen voor Matías Viña Sassuolo
95' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Alexis Saelemaekers Bologna
90' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Domenico Berardi Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Bologna
Opstellingen Sassuolo - Bologna
De opstellingen van Sassuolo en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Bologna

Sassuolo en Bologna treffen elkaar in de 10e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Bologna in de Serie A vond plaats op 8 mei 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Bologna favoriet. 7 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Sassuolo. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 6
Winst Bologna 7
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 14e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 8e plaats.