Nabeschouwing Sassuolo - Fiorentina (1-0) || Serie A 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 20:45 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het zaterdag 6 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Fiorentina (1-0)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Rosario Abisso geëindigd in een 1-0 overwinning voor Sassuolo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Andrea Pinamonti, waarmee Sassuolo met 1-0 de leiding nam. Fiorentina kreeg via Giacomo Bonaventura in de 64e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Rosario Abisso de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Sassuolo.

LIVE Sassuolo - Fiorentina 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Andrea Pinamonti met assist van Marcus Pedersen Sassuolo 1-0
34' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Matheus Henrique Sassuolo
35' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Lucas Martínez Quarta Fiorentina
48' VAR: Afgekeurd doelpunt Kristian Thorstvedt Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Kristian Thorstvedt Sassuolo
52' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Beltrán voor Arthur Fiorentina
52' Wissel Fiorentina Wissel Alfred Duncan voor Rolando Mandragora Fiorentina
52' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Andrea Pinamonti Sassuolo
64' Penalty gemist Fiorentina Penalty gemist Giacomo Bonaventura Giacomo Bonaventura Fiorentina
67' VAR: Afgekeurd doelpunt Lucas Martínez Quarta Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Lucas Martínez Quarta Fiorentina
69' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Domenico Berardi Sassuolo
74' Wissel Fiorentina Wissel Fabiano Parisi voor Josip Brekalo Fiorentina
76' Wissel Sassuolo Wissel Ruan voor Armand Laurienté Sassuolo
80' Wissel Fiorentina Wissel Antonín Barák voor Giacomo Bonaventura Fiorentina
80' Wissel Sassuolo Wissel Nedim Bajrami voor Domenico Berardi Sassuolo
85' Wissel Sassuolo Wissel Filippo Missori voor Jeremy Toljan Sassuolo
85' Wissel Sassuolo Wissel Samuele Mulattieri voor Andrea Pinamonti Sassuolo
96' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Jonathan Ikoné Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Fiorentina
Opstellingen Sassuolo - Fiorentina
De opstellingen van Sassuolo en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Fiorentina

Sassuolo en Fiorentina treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rosario Abisso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 2 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Sassuolo. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 6
Winst Fiorentina 8
Gelijkspel 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 16e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 4e plaats.