Nabeschouwing Sassuolo - Napoli (1-6) || Serie A 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 18:00 uur

In de Serie A 2023/2024 neemt Sassuolo het woensdag 28 februari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in MAPEI Stadium - Città del Tricolore in Reggio Emilia.

Via de Sassuolo - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sassuolo - Napoli (1-6)

Het Serie A duel tussen Sassuolo en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 1-6 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Uroš Račić, waarmee Sassuolo met 1-0 de leiding nam. Napoli kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Amir Rrahmani , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette Victor Osimhen  zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor Napoli vergroot nadat Victor Osimhen  de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 47e minuut nadat Victor Osimhen  namens Napoli de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 51e minuut was het Khvicha Kvaratskhelia van Napoli wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Napoli mocht Khvicha Kvaratskhelia in de 75e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Chiffi en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Sassuolo - Napoli 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sassuolo - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Sassuolo Doelpunt Uroš Račić Sassuolo 1-0
29' Doelpunt Napoli Doelpunt Amir Rrahmani  met assist van Frank Anguissa Napoli 1-1
31' Doelpunt Napoli Doelpunt Victor Osimhen  met assist van Matteo Politano Napoli 1-2
41' Doelpunt Napoli Doelpunt Victor Osimhen  met assist van Matteo Politano Napoli 1-3
47' Doelpunt Napoli Doelpunt Victor Osimhen  met assist van Khvicha Kvaratskhelia Napoli 1-4
51' Doelpunt Napoli Doelpunt Khvicha Kvaratskhelia met assist van Victor Osimhen  Napoli 1-5
57' Wissel Sassuolo Wissel Filippo Missori voor Josh Doig Sassuolo
57' Wissel Sassuolo Wissel Cristian Volpato voor Uroš Račić Sassuolo
62' Wissel Napoli Wissel Natan voor Amir Rrahmani  Napoli
62' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Matteo Politano Napoli
75' Doelpunt Napoli Doelpunt Khvicha Kvaratskhelia Napoli 1-6
76' Wissel Napoli Wissel Giovanni Simeone voor Victor Osimhen  Napoli
76' Wissel Napoli Wissel Piotr Zielinski voor Hamed Junior Traorè Napoli
76' Wissel Sassuolo Wissel Grégoire Defrel voor Nedim Bajrami Sassuolo
77' Wissel Sassuolo Wissel Marash Kumbulla  voor Ruan Sassuolo
80' Wissel Napoli Wissel Leander Dendoncker voor Stanislav Lobotka Napoli
87' Wissel Sassuolo Wissel Justin Kumi voor Andrea Pinamonti Sassuolo
Video hoogtepunten en samenvatting Sassuolo - Napoli
Opstellingen Sassuolo - Napoli
De opstellingen van Sassuolo en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sassuolo gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sassuolo - Napoli

Sassuolo en Napoli treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sassuolo en Napoli in de Serie A vond plaats op 27 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 12 keer wist de ploeg van Sassuolo te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Sassuolo. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sassuolo 2
Winst Napoli 12
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sassuolo op een 18e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 9e plaats.