Nabeschouwing SPAL - Napoli (2-3) || Serie A 2017/2018

Zaterdag 23 september 2017 - 18:00 uur

In de Serie A 2017/2018 neemt SPAL het zaterdag 23 september 2017 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Paolo Mazza in Ferrara.

Via de SPAL - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SPAL - Napoli (2-3)

Het Serie A duel tussen SPAL en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 2-3 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door P. Schiattarella, waarmee SPAL met 1-0 de leiding nam. Napoli kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Insigne, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette J. Callejon zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Viviani de 2-2 maakte voor SPAL. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Ghoulam de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Maurizio Mariani en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE SPAL - Napoli 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SPAL - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Napoli Gele kaart voor L. Insigne Napoli
13' Doelpunt SPAL Doelpunt P. Schiattarella met assist van M. Antenucci SPAL 1-0
14' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van J. Callejon Napoli 1-1
39' Gele kaart SPAL Gele kaart voor B. Salamon SPAL
53' Gele kaart SPAL Gele kaart voor F. Viviani SPAL
61' Wissel Napoli Wissel Allan voor M. Hamsik Napoli
66' Wissel SPAL Wissel S. Vaisanen voor Felipe SPAL
68' Gele kaart SPAL Gele kaart voor P. Schiattarella SPAL
70' Wissel Napoli Wissel A. Milik voor P. Zielinski Napoli
72' Doelpunt Napoli Doelpunt J. Callejon met assist van F. Ghoulam Napoli 1-2
76' Wissel Napoli Wissel M. Rog voor D. Mertens Napoli
78' Doelpunt SPAL Doelpunt F. Viviani SPAL 2-2
81' Wissel SPAL Wissel L. Rizzo voor L. Mora SPAL
83' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ghoulam Napoli 2-3
86' Wissel SPAL Wissel A. Paloschi voor M. Borriello SPAL
Video hoogtepunten en samenvatting SPAL - Napoli
Opstellingen SPAL - Napoli

Voorbeschouwing SPAL - Napoli

SPAL en Napoli treffen elkaar in de 6e speelronde van de Serie A van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat SPAL en Napoli elkaar treffen in de Serie A.

Winst SPAL 0
Winst Napoli 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SPAL op een 15e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 1e plaats.