Nabeschouwing Köln - Stuttgart (1-0) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 19 december 2021 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Köln het zondag 19 december 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Stuttgart. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Stuttgart live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Stuttgart (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Stuttgart is onder leiding van scheidsrechter Bastian Dankert geëindigd in een 1-0 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 89e minuut door A. Modeste, waarmee FC Köln met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bastian Dankert, waardoor Köln de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Köln - Stuttgart 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Stuttgart teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Schaub Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Schaub FC Köln
21' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor O. Marmoush VfB Stuttgart
56' Wissel FC Köln Wissel J. Horn voor L. Schaub FC Köln
57' Wissel FC Köln Wissel M. Uth voor O. Duda FC Köln
57' Wissel FC Köln Wissel J. Thielmann voor S. Andersson FC Köln
69' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor F. Kainz FC Köln
71' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor F. Kainz FC Köln
71' Wissel VfB Stuttgart Wissel S. Katompa Mvumpa voor O. Marmoush VfB Stuttgart
72' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Tibidi voor M. Klimowicz VfB Stuttgart
72' Wissel VfB Stuttgart Wissel N. Nartey voor P. Forster VfB Stuttgart
79' Wissel VfB Stuttgart Wissel P. Stenzel voor C. Fuhrich VfB Stuttgart
86' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Hector FC Köln
86' Wissel FC Köln Wissel L. Kilian voor R. Czichos FC Köln
89' Doelpunt FC Köln Doelpunt A. Modeste met assist van K. Schindler FC Köln 1-0
89' Wissel VfB Stuttgart Wissel W. Faghir voor T. Coulibaly VfB Stuttgart
93' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Thielmann FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Stuttgart
Opstellingen Köln - Stuttgart
De opstellingen van Köln en Stuttgart zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Stuttgart zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-1-3-2
Coach Steffen Baumgart
Formatie 3-4-2-1
Coach Pellegrino Matarazzo
Voorbeschouwing Köln - Stuttgart

Köln en Stuttgart treffen elkaar in de 17e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bastian Dankert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Köln en Stuttgart in de Bundesliga vond plaats op 20 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stuttgart. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Stuttgart favoriet. 7 keer wist de ploeg van Köln te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Köln. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Köln 6
Winst Stuttgart 7
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Köln op een 10e positie staat, terwijl we Stuttgart terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.