Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Mainz 05 (4-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 8 januari 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 8 januari 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Mainz 05 (4-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 4-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor A. Hack in de 19e minuut, waardoor FSV Mainz 05 met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 21e minuut voor dat RB Leipzig via A. Silva op 1-0 kwam te staan. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep RB Leipzig via een goal van D. Szoboszlai in de 47e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 57e minuut was het FSV Mainz 05 dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Lee Jae-Sung. Na 58 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat C. Nkunku de 3-1 wist te scoren. In de 61e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het A. Silva die namens RB Leipzig het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Deniz Aytekin en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Mainz 05 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Lee Jae-Sung FSV Mainz 05
19' Rode kaart FSV Mainz 05 Rode kaart voor A. Hack FSV Mainz 05
21' Penalty RB Leipzig Penalty A. Silva RB Leipzig 1-0
46' Wissel RB Leipzig Wissel C. Nkunku voor Y. Poulsen RB Leipzig
47' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Szoboszlai met assist van C. Nkunku RB Leipzig 2-0
57' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Lee Jae-Sung met assist van K. Onisiwo FSV Mainz 05 2-1
58' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van D. Szoboszlai RB Leipzig 3-1
59' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor S. Bell FSV Mainz 05
61' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van C. Nkunku RB Leipzig 4-1
64' Wissel FSV Mainz 05 Wissel L. Barreiro voor J. Boetius FSV Mainz 05
65' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Nemeth voor J. Burkardt FSV Mainz 05
68' Wissel RB Leipzig Wissel H. Novoa Ramos voor A. Silva RB Leipzig
82' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Lucoqui voor A. Caricol FSV Mainz 05
82' Wissel FSV Mainz 05 Wissel P. Nebel voor K. Onisiwo FSV Mainz 05
82' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Papela voor Lee Jae-Sung FSV Mainz 05
82' Wissel RB Leipzig Wissel J. Wosz voor L. Klostermann RB Leipzig
87' Wissel RB Leipzig Wissel S. Raebiger voor D. Szoboszlai RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Mainz 05
Opstellingen Red Bull Leipzig - Mainz 05
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.