Nabeschouwing Wolfsburg - Bayer Leverkusen (0-2) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Wolfsburg het zondag 20 maart 2022 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Bayer Leverkusen (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 0-2 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 86e minuut door Paulinho, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Bayer 04 Leverkusen opnieuw te scoren. In de 92e minuut was het Paulinho die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Bayer 04 Leverkusen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen.

LIVE Wolfsburg - Bayer Leverkusen 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor A. Adli Bayer 04 Leverkusen
65' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Hincapie voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Alario voor S. Azmoun Bayer 04 Leverkusen
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Aranguiz voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel R. Baku voor K. Mbabu VfL Wolfsburg
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel A. Vranckx voor X. Schlager VfL Wolfsburg
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel L. Waldschmidt voor J. Wind VfL Wolfsburg
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel D. Sinkgraven voor O. Kossounou Bayer 04 Leverkusen
81' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor A. Adli Bayer 04 Leverkusen
81' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Y. Gerhardt voor J. Roussillon VfL Wolfsburg
83' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
83' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
83' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. Lacroix VfL Wolfsburg
83' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor A. Vranckx VfL Wolfsburg
86' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Paulinho met assist van C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen 0-1
88' Wissel VfL Wolfsburg Wissel B. Bialek voor J. Brooks VfL Wolfsburg
92' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Paulinho met assist van K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Bayer Leverkusen
Opstellingen Wolfsburg - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Wolfsburg en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Florian Kohfeldt
Voorbeschouwing Wolfsburg - Bayer Leverkusen

Wolfsburg en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 27e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 30 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 14 keer wist de ploeg van Wolfsburg te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Wolfsburg. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolfsburg 13
Winst Bayer Leverkusen 14
Gelijkspel 6
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsburg op een 12e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 3e plaats.