Nabeschouwing Juventus - Ajax (1-2) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 16 april 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Juventus het dinsdag 16 april 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Ajax (1-2)

Het Champions League duel tussen Juventus en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Cristiano Ronaldo, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Ajax kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. van de Beek, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette M. de Ligt zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin, waardoor Ajax een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Juventus - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor N. Mazraoui Ajax
28' Doelpunt Juventus Doelpunt Cristiano Ronaldo met assist van M. Pjanić Juventus 1-0
34' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van H. Ziyech Ajax 1-1
46' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor P. Dybala Juventus
64' Wissel Juventus Wissel João Cancelo voor M. De Sciglio Juventus
67' Doelpunt Ajax Doelpunt M. de Ligt met assist van L. Schöne Ajax 1-2
69' Gele kaart Juventus Gele kaart voor E. Can Juventus
80' Wissel Juventus Wissel R. Bentancur voor F. Bernardeschi Juventus
82' Wissel Ajax Wissel L. Magallán voor D. Sinkgraven Ajax
88' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor H. Ziyech Ajax
93' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Cristiano Ronaldo Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Ajax
Opstellingen Juventus - Ajax
De opstellingen van Juventus en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Erik ten Hag
Voorbeschouwing Juventus - Ajax

Juventus en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Ajax in de Champions League vond plaats op 10 april 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.