Nabeschouwing Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk (2-2) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 2 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Olympique Lyon het dinsdag 2 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Stadium in Lyon.

Via de Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk (2-2)

De Champions League 2018/2019 wedstrijd tussen Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Júnior Moraes, waarmee Shakhtar Donetsk met 0-1 de leiding nam. Shakhtar Donetsk vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Júnior Moraes op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist Olympique Lyonnais de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Dembélé.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Dubois de 2-2 maakte voor Olympique Lyonnais.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Júnior Moraes met assist van Ismaily Shakhtar Donetsk 0-1
46' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor N. Fekir Olympique Lyonnais
55' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Júnior Moraes met assist van Alan Patrick Shakhtar Donetsk 0-2
63' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Depay voor B. Traoré Olympique Lyonnais
70' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembélé met assist van N. Fekir Olympique Lyonnais 1-2
72' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Dubois met assist van H. Aouar Olympique Lyonnais 2-2
75' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel V. Kovalenko voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
81' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Cornet voor M. Dembélé Olympique Lyonnais
83' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel O. Kayode voor Júnior Moraes Shakhtar Donetsk
87' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Pape Diop voor T. NDombèlé Olympique Lyonnais
91' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Fernando voor Marlos Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk

Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andris Treimanis en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk elkaar treffen in de Champions League.

Winst Olympique Lyon 0
Winst Shakhtar Donetsk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 1e positie staat, terwijl we Shakhtar Donetsk terugvinden op de 2e plaats.