Nabeschouwing Basel - Aarau (2-3) || Vriendschappelijk clubs 2024

Woensdag 10 januari 2024 - 15:00 uur

In de Vriendschappelijk clubs 2024 neemt Basel het woensdag 10 januari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Aarau. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Aarau live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Aarau (2-3)

Het Vriendschappelijk clubs duel tussen Basel en Aarau is geëindigd in een 2-3 overwinning voor Aarau. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aarau kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Nikola Gjorgjev. Aarau vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Shkelqim Demhasaj op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut wist Basel de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Thierno Barry.

Na 84 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Erdin Ismaili de 2-2 maakte voor Basel. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Aarau dat in de 88e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Aleksandar Cvetković de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Aarau.

LIVE Basel - Aarau 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Aarau teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Aarau Doelpunt Nikola Gjorgjev Aarau 0-1
45' Doelpunt Aarau Doelpunt Shkelqim Demhasaj Aarau 0-2
46' Wissel Basel Wissel Jonas Adjei Adjetey voor Adrian Leon Barišić Basel
46' Wissel Basel Wissel Erdin Ismaili voor Nicolas Vouilloz Basel
46' Wissel Basel Wissel Đorđe Jovanović voor Benjamin Kololli Basel
64' Wissel Basel Wissel Marvin Akahomen voor Leon Avdullahu Basel
64' Wissel Basel Wissel Aaron Akale voor Renato Veiga Basel
64' Wissel Basel Wissel Romeo Beney voor Dominik Schmid Basel
64' Wissel Basel Wissel Axel Kayombo voor Anton Kade Basel
64' Wissel Basel Wissel Adriano Onyegbule voor Juan Carlos Gauto Basel
64' Wissel Basel Wissel Yannis Ryter voor Fabian Frei Basel
74' Doelpunt Basel Doelpunt Thierno Barry Basel 1-2
84' Doelpunt Basel Doelpunt Erdin Ismaili Basel 2-2
88' Doelpunt Aarau Doelpunt Aleksandar Cvetković Aarau 2-3