Nabeschouwing Bochum - FC Groningen (2-1) || Vriendschappelijk clubs 2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 14:00 uur

In de Vriendschappelijk clubs 2024 neemt Bochum het zaterdag 6 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Vonovia Ruhrstadion in Bochum.

Via de Bochum - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bochum - FC Groningen (2-1)

Het Vriendschappelijk clubs duel tussen Bochum en FC Groningen is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Bochum. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 2e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Romano Postema van FC Groningen via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 62 minuten was het Moritz-Broni Kwarteng die VfL Bochum 1848 op een 1-0 voorsprong zette. Na de openingstreffer hadden allebei de ploegen nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het zou uiteindelijk bij een 1-0 stand blijven waardoor het dus is dat dankzij de overwinning drie punten in de bus mee naar huis neemt.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Moritz Broschinski namens VfL Bochum 1848 in de 84e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Bochum dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bochum - FC Groningen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bochum - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Penalty gemist FC Groningen Penalty gemist Romano Postema FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel Moritz Römling voor Felix Passlack FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel Mohammed Tolba voor Maximilian Wittek FC Groningen
46' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Nick Bakker voor Marvin Peersman VfL Bochum 1848
46' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Tika de Jonge voor Johan Hove VfL Bochum 1848
60' Wissel FC Groningen Wissel Daniël Beukers voor Marco Rente FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Thijmen Blokzijl voor Leandro Bacuna FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Isak Dybvik Määttä voor Wouter Prins FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Jasper Meijster voor Hidde Jurjus FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Steyn Potma voor Luciano Valente FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Kristian Stromland Lien voor Thom van Bergen FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Kian Slor voor Jorg Schreuders FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel Fofin Turay voor Luciano Valente FC Groningen
62' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Moritz-Broni Kwarteng VfL Bochum 1848 1-0
64' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Mohammad Mahmoud voor Mats Pannewig VfL Bochum 1848
76' Wissel FC Groningen Wissel Lennart Koerdt voor Moritz-Broni Kwarteng FC Groningen
81' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Kian Slor voor VfL Bochum 1848 1-1
84' Doelpunt FC Groningen Doelpunt Moritz Broschinski FC Groningen 2-1
84' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Moritz Broschinski VfL Bochum 1848 2-1