Nabeschouwing Young Boys - Sion (4-3) || Vriendschappelijk clubs 2024

Dinsdag 9 januari 2024 - 14:00 uur

In de Vriendschappelijk clubs 2024 neemt Young Boys het dinsdag 9 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Sion. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Wankdorf (Bern) in Bern.

Via de Young Boys - Sion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Young Boys - Sion (4-3)

Het Vriendschappelijk clubs duel tussen Young Boys en Sion is geëindigd in een 4-3 overwinning voor Young Boys. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Sandro Lauper , waarmee Young Boys met 1-0 de leiding nam. Young Boys vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sandro Lauper  op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 18e minuut wist Sion de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Reto Ziegler.

In de 44e minuut moest Young Boys verder met een man minder, nadat een tweede gele kaart kreeg. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Reto Ziegler van Sion de 2-2 maakte in de 45e minuut. Young Boys kwam op voorsprong nadat Donat Rrudhani de 3-2 wist te maken na 63 minuten. Even later viel in de 80e minuut opnieuw een doelpunt. Het was J. Dema van Young Boys die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Kevin Bua van Sion die daarmee in de 91e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Young Boys.

LIVE Young Boys - Sion 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Young Boys - Sion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Young Boys Doelpunt Sandro Lauper  Young Boys 1-0
13' Doelpunt Young Boys Doelpunt Sandro Lauper  Young Boys 2-0
18' Doelpunt Sion Doelpunt Reto Ziegler Sion 2-1
27' Gele kaart Young Boys Gele kaart voor Young Boys
44' Tweede gele kaart Young Boys Tweede gele kaart voor Young Boys
45' Doelpunt Sion Doelpunt Reto Ziegler Sion 2-2
46' Wissel Young Boys Wissel Darian Males voor Cedric Itten Young Boys
46' Wissel Young Boys Wissel Cheikh Niasse voor Sandro Lauper  Young Boys
46' Wissel Young Boys Wissel Jean-Pierre Nsame voor Filip Ugrinic Young Boys
46' Wissel Young Boys Wissel Noah Persson voor Ulisses Garcia Young Boys
46' Wissel Young Boys Wissel Anthony Racioppi voor David von Ballmoos  Young Boys
46' Wissel Young Boys Wissel Donat Rrudhani voor Joël Monteiro Young Boys
62' Wissel Young Boys Wissel J. Dema voor Lukasz Lakomy Young Boys
62' Wissel Young Boys Wissel Malik Deme voor Silvere Ganvoula Young Boys
63' Doelpunt Young Boys Doelpunt Donat Rrudhani Young Boys 3-2
80' Doelpunt Young Boys Doelpunt J. Dema Young Boys 4-2
91' Penalty Sion Penalty Kevin Bua Sion 4-3