Nabeschouwing Ajax - Alkmaar Vrouwen (4-0) || Eredivisie Vrouwen 2019/2020

Vrijdag 15 november 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2019/2020 neemt Ajax het vrijdag 15 november 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Duivendrecht.

Via de Ajax - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Alkmaar Vrouwen (4-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en Alkmaar Vrouwen is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 6e minuut dacht Ajax W op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Koopman. Helaas voor Ajax W werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 47e minuut was het Ajax W dat via A. van Seijst dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. De eerste goal werd in de 49e minuut gemaakt door M. van den Bighelaar waardoor Ajax W met 1-0 aan de leiding kwam.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte M. van den Bighelaar de voorsprong door in de 53e minuut de 2-0 te scoren voor Ajax W. In de 84e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee V. Pelova zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 87e minuut viel het vierde doelpunt voor Ajax W nadat V. Lewerissa de bal in het doel wist te werken. In de 87e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was V. Lewerissa van Ajax W die daarmee de stand op 4-0 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 4-0 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Alkmaar Vrouwen 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty Ajax W Penalty S. Koopman Ajax W
47' Doelpunt Ajax W Doelpunt A. van Seijst Ajax W
49' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax W 1-0
53' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax W 2-0
56' Wissel Ajax W Wissel C. Dijkstra voor L. van der Most Ajax W
63' Wissel VV Alkmaar W Wissel R. Beemsterboer voor K. van Velzen VV Alkmaar W
67' Wissel Ajax W Wissel E. Bakker voor L. Vonkova Ajax W
81' Wissel Ajax W Wissel K. van de Westeringh voor M. van den Bighelaar Ajax W
84' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Pelova Ajax W 3-0
86' Wissel VV Alkmaar W Wissel N. Stoop voor C. Schouwstra VV Alkmaar W
87' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Lewerissa Ajax W 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen Ajax - Alkmaar Vrouwen

Voorbeschouwing Ajax - Alkmaar Vrouwen

Ajax en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 25 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 2
Winst Alkmaar Vrouwen 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 7e plaats.