Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen (3-2) || Eredivisie Vrouwen 2019/2020

Vrijdag 29 november 2019 - 19:30 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2019/2020 neemt Alkmaar Vrouwen het vrijdag 29 november 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark AFC '34 in Alkmaar.

Via de Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen (3-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Alkmaar Vrouwen en SC Heerenveen is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Alkmaar Vrouwen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door W. ter Beek, waarmee SC Heerenveen W met 0-1 de leiding nam. VV Alkmaar W kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Bos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette L. Bos zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee VV Alkmaar W de leiding in de wedstrijd nam. In de 50e minuut scoorde VV Alkmaar W via C. Dompig, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 59 minuten spelen wist SC Heerenveen W via K. van Velzen de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Na 60 minuten kwam VV Alkmaar W op een veiligere 3-1 voorsprong na een goal van K. van Velzen. Het lukte SC Heerenveen W na 93 minuten om de achterstand te verkleinen, nadat L. Strik de 3-2 wist te scoren.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Alkmaar Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen
Goals
3
2
Balbezit
42%
58%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
12
14
Schoten op doel
5
7
Aanvallen
79
99
Gevaarlijke aanvallen
56
68
Corners
4
6
LIVE Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt W. ter Beek SC Heerenveen W 0-1
23' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt L. Bos VV Alkmaar W 1-1
37' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt L. Bos VV Alkmaar W 2-1
50' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt C. Dompig VV Alkmaar W
59' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt K. van Velzen SC Heerenveen W
59' Gele kaart SC Heerenveen W Gele kaart voor K. Casparij SC Heerenveen W
60' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt K. van Velzen VV Alkmaar W 3-1
67' Wissel SC Heerenveen W Wissel Z. van de Ven voor W. ter Beek SC Heerenveen W
72' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor A. Ursem VV Alkmaar W
74' Wissel VV Alkmaar W Wissel C. Ripa voor K. van Velzen VV Alkmaar W
76' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. Waterham voor D. Philippo SC Heerenveen W
81' Wissel SC Heerenveen W Wissel C. Guns voor S. Admiraal SC Heerenveen W
83' Wissel VV Alkmaar W Wissel R. van Netten voor A. Knol VV Alkmaar W
85' Wissel VV Alkmaar W Wissel S. Hand voor L. Bos VV Alkmaar W
93' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt L. Strik SC Heerenveen W 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen
Opstellingen Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen
De opstellingen van Alkmaar Vrouwen en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal Alkmaar Vrouwen
# Speler Pos.
16 Aukje van Seijst K
3 Anna Ursem V
5 Chantal Schouwstra V
20 Niekie Pellens V
19 Nicole Stoop V
8 Louise Bos V
6 Silvie van der Plas M
18 Sanne Koopman M
21 Kim van Velzen A
7 Anna Knol A
14 Chanté Dompig A
Wissels Alkmaar Vrouwen
# Speler Pos.
4 Simone Hand V
24 Rachel van Netten M
15 Puck Donker M
22 Chimera Ripa A
11 Samya Hassini A
Wissels SC Heerenveen
# Speler Pos.
16 Dionne van der Wal K
2 Noah Waterham V
13 Wiëlle Douma V
20 Esmay Bruil V
12 Zoï van de Ven M
3 Roos Janine van der Veen M
9 Celien Guns A
Voorbeschouwing Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen

Alkmaar Vrouwen en SC Heerenveen treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Alkmaar Vrouwen en SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 13 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is SC Heerenveen favoriet. 3 keer wist de ploeg van Alkmaar Vrouwen te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Alkmaar Vrouwen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Alkmaar Vrouwen 1
Winst SC Heerenveen 3
Gelijkspel 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Alkmaar Vrouwen op een 6e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Opstelling Alkmaar Vrouwen Opstelling SC Heerenveen Live Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Live Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen kijken Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen kijken Live Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen stream Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Uitslag Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Statistieken Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Eredivisie Vrouwen 2019/2020 Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen wedden Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen gokken Alkmaar Vrouwen - SC Heerenveen Unibet