Nabeschouwing ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen (3-1) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Vrijdag 12 november 2021 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt ADO Den Haag het vrijdag 12 november 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen (3-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen ADO Den Haag en Alkmaar Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Bas Oosterlaken geëindigd in een 3-1 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door A. Verspaget, waarmee ADO Den Haag W met 1-0 de leiding nam. VV Alkmaar W kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Ruiter, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette J. Amani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee ADO Den Haag W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor ADO Den Haag W vergroot nadat J. Amani de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor ADO Den Haag.

LIVE ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt A. Verspaget met assist van R. Speelman ADO Den Haag W 1-0
29' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt A. Ruiter VV Alkmaar W 1-1
46' Wissel ADO Den Haag W Wissel J. van Belen voor K. Nelemans ADO Den Haag W
46' Wissel ADO Den Haag W Wissel L. van Oosten voor K. van de Westeringh ADO Den Haag W
46' Wissel ADO Den Haag W Wissel L. Rijsbergen voor M. Looijen ADO Den Haag W
62' Wissel ADO Den Haag W Wissel J. Amani voor W. Douma ADO Den Haag W
66' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt J. Amani ADO Den Haag W 2-1
77' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt J. Amani met assist van J. Ravensbergen ADO Den Haag W 3-1
77' Wissel VV Alkmaar W Wissel K. Coady voor C. Mol VV Alkmaar W
83' Wissel VV Alkmaar W Wissel V. van der Most voor C. Hulst VV Alkmaar W
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen
De opstellingen van ADO Den Haag en Alkmaar Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Alkmaar Vrouwen

ADO Den Haag en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Oosterlaken en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 3 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Alkmaar Vrouwen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is ADO Den Haag favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 3
Winst Alkmaar Vrouwen 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 6e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 8e plaats.