Nabeschouwing FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen (5-2) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 4 februari 2024 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen (5-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en Excelsior Barendrecht Vrouwen is onder leiding van scheidsrechter Fijke Hoogendijk geëindigd in een 5-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Taylor Ziemer. FC Twente W vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Wieke Kaptein op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee Danique van Ginkel zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 33e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Kim Everaerts. Na 55 minuten wist Excelsior Rotterdam W eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Sabrine Ellouzi bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 59e minuut was het Eva Elberink van FC Twente W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Excelsior Rotterdam W mocht Lynn Groenewegen in de 94e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fijke Hoogendijk bij een 5-2 eindstand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Taylor Ziemer met assist van Renate Jansen FC Twente W 1-0
15' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Wieke Kaptein met assist van Taylor Ziemer FC Twente W 2-0
25' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Danique van Ginkel met assist van Taylor Ziemer FC Twente W 3-0
33' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Kim Everaerts FC Twente W 4-0
38' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor Danique van Ginkel FC Twente W
39' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor Danique van Ginkel FC Twente W
46' Wissel FC Twente W Wissel Eva Elberink voor Taylor Ziemer FC Twente W
55' Doelpunt Excelsior Rotterdam W Doelpunt Sabrine Ellouzi met assist van Lynn Groenewegen Excelsior Rotterdam W 4-1
59' Doelpunt FC Twente W Doelpunt Eva Elberink FC Twente W 5-1
64' Wissel FC Twente W Wissel Danique Kerkdijk voor Renate Jansen FC Twente W
64' Wissel FC Twente W Wissel Lieske Carleer voor Sophie te Brake FC Twente W
69' Wissel FC Twente W Wissel Annouk Boshuizen voor Danique van Ginkel FC Twente W
77' Wissel FC Twente W Wissel Suus Verdaasdonk voor Liz Rijsbergen FC Twente W
79' Wissel Excelsior Rotterdam W Wissel Rachel Kleine voor Yara Helderman Excelsior Rotterdam W
79' Wissel Excelsior Rotterdam W Wissel Bonny Lammers voor Sabrine Ellouzi Excelsior Rotterdam W
94' Doelpunt Excelsior Rotterdam W Doelpunt Lynn Groenewegen met assist van Kathelyn Noëlle Hendriks Excelsior Rotterdam W 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen
Opstellingen FC Twente - Excelsior Barendrecht Vrouwen
De opstellingen van FC Twente en Excelsior Barendrecht Vrouwen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.