Nabeschouwing Vitesse - FC Utrecht (0-2) || Eredivisie 2018/2019

Dinsdag 28 mei 2019 - 20:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt Vitesse het dinsdag 28 mei 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - FC Utrecht (0-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en FC Utrecht is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-2 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door C. Dessers, waarmee FC Utrecht met 0-1 de leiding nam. FC Utrecht vergrootte in de 77e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Gustafson op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut moest Vitesse verder met een man minder nadat M. Dauda een rode kaart had gekregen. Het lukte FC Utrecht in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor FC Utrecht.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - FC Utrecht
Balbezit
56%
44%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
2
12
Schoten op doel
0
5
Aanvallen
106
100
Gevaarlijke aanvallen
26
58
Passes
494
367
Overtredingen
11
13
Buitenspel
1
2
Corners
3
5
Wissels
3
3
LIVE Vitesse - FC Utrecht 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
31' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt C. Dessers met assist van S. Gustafson FC Utrecht 0-1
46' Wissel Vitesse Wissel M. Dauda voor B. Linssen Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel M. Bero voor A. Buttner Vitesse
61' Wissel FC Utrecht Wissel J. Bahebeck voor C. Dessers FC Utrecht
63' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
64' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor N. Foor Vitesse
76' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor N. Gavory FC Utrecht
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Gustafson met assist van J. Bahebeck FC Utrecht 0-2
78' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor M. Dauda Vitesse
86' Wissel FC Utrecht Wissel M. Kramer voor J. Bahebeck FC Utrecht
86' Wissel FC Utrecht Wissel M. Van der Maarel voor G. Kerk FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - FC Utrecht
Opstellingen Vitesse - FC Utrecht
De opstellingen van Vitesse en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Leonid Slutskiy
Wissels Vitesse
# Speler Pos.
1 Eduardo dos Reis Carvalho K
32 Özgür Aktas V
21 Matúš Bero M
10 Mohammed Dauda A
13 Oussama Darfalou A
29 Thomas Buitink A
38 Richie Musaba A
Formatie 4-3-3
Coach Dick Advocaat
Voorbeschouwing Vitesse - FC Utrecht

Vitesse en FC Utrecht treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 24 mei 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Vitesse als FC Utrecht wisten 11 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 10 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 11
Winst FC Utrecht 11
Gelijkspel 10
Totaal 32

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Vitesse - FC Utrecht Opstelling Vitesse Opstelling FC Utrecht Live Vitesse - FC Utrecht Live Vitesse - FC Utrecht kijken Vitesse - FC Utrecht kijken Live Vitesse - FC Utrecht stream Vitesse - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - FC Utrecht Uitslag Vitesse - FC Utrecht Statistieken Vitesse - FC Utrecht Eredivisie 2018/2019 Vitesse - FC Utrecht wedden Vitesse - FC Utrecht gokken Vitesse - FC Utrecht Unibet