Nabeschouwing ADO Den Haag - Willem II (1-4) || Eredivisie 2020/2021

Donderdag 13 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt ADO Den Haag het donderdag 13 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Cars Jeans Stadion in Den Haag.

Via de ADO Den Haag - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing ADO Den Haag - Willem II (1-4)

Het Eredivisie duel tussen ADO Den Haag en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-4 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Willem II kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van V. Pavlidis. Willem II vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Pavlidis op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 38e minuut was de ideale kans voor ADO Den Haag om te scoren. N. El Khayati was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-2 bleef.

In de 40e minuut volgde een derde treffer van Willem II, waarmee K. O. Wriedt zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 69 minuten deed M. Kramer iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van ADO Den Haag werd verkleind tot 1-3. In de 71e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het C. Nunnely die namens Willem II het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Willem II.

LIVE ADO Den Haag - Willem II 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd ADO Den Haag - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van M. Tresor Ndayishimiye Willem II 0-1
22' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van C. Nunnely Willem II 0-2
38' Penalty gemist ADO Den Haag Penalty gemist N. El Khayati ADO Den Haag
40' Doelpunt Willem II Doelpunt K. O. Wriedt met assist van V. Pavlidis Willem II 0-3
49' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor M. van Ewijk ADO Den Haag
46' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Kramer voor J. Arweiler ADO Den Haag
46' Wissel ADO Den Haag Wissel Y. Mokhtar voor B. Adekanye ADO Den Haag
46' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Vejinovic voor K. de Boer ADO Den Haag
58' Wissel ADO Den Haag Wissel B. Kemper voor D. Janmaat ADO Den Haag
62' Wissel Willem II Wissel L. Selahi voor M. Tresor Ndayishimiye Willem II
67' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Gomelt voor J. Goossens ADO Den Haag
68' Wissel Willem II Wissel M. Kohlert voor D. Saddiki Willem II
69' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt M. Kramer met assist van M. Vejinovic ADO Den Haag 1-3
71' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van K. O. Wriedt Willem II 1-4
73' Gele kaart Willem II Gele kaart voor L. Selahi Willem II
74' Wissel Willem II Wissel F. Heerkens voor P. Llonch Willem II
76' Gele kaart Willem II Gele kaart voor A. Muric Willem II
88' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor M. Vejinovic ADO Den Haag
Video hoogtepunten en samenvatting ADO Den Haag - Willem II
Opstellingen ADO Den Haag - Willem II
De opstellingen van ADO Den Haag en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat ADO Den Haag gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Ruud Brood
Coach Željko Petrović
Voorbeschouwing ADO Den Haag - Willem II

ADO Den Haag en Willem II treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen ADO Den Haag en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is ADO Den Haag favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst ADO Den Haag 13
Winst Willem II 4
Gelijkspel 8
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel ADO Den Haag op een 18e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 15e plaats.