Nabeschouwing FC Utrecht - FC Groningen (1-0) || Eredivisie 2020/2021

Woensdag 19 mei 2021 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt FC Utrecht het woensdag 19 mei 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Groningen (1-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door S. Gustafson, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor FC Utrecht uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Utrecht - FC Groningen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor K. Itakura FC Groningen
20' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor O. Boussaid FC Utrecht
23' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Dankerlui FC Groningen
49' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor B. van Hintum FC Groningen
62' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Lundqvist FC Groningen
62' Wissel FC Utrecht Wissel B. Ramselaar voor O. Boussaid FC Utrecht
70' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor A. El Messaoudi FC Groningen
75' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. El Hankouri FC Groningen
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt S. Gustafson FC Utrecht 1-0
84' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor S. van de Streek FC Utrecht
85' Wissel FC Groningen Wissel T. Suslov voor R. Lundqvist FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor M. El Hankouri FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor A. Da Cruz FC Groningen
89' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor G. Kerk FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Groningen
Opstellingen FC Utrecht - FC Groningen
De opstellingen van FC Utrecht en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach René Hake
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht en FC Groningen treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 9 januari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.