Nabeschouwing Feyenoord - Ajax (0-3) || Eredivisie 2020/2021

Zondag 9 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt Feyenoord het zondag 9 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - Ajax (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Senesi zette Ajax op een 0-1 voorsprong in de 21e minuut van de wedstrijd. In de 46e minuut moest E. Alvarez van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Danny Desmond Makkelie een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ajax verder met een speler minder. Een penalty in de 47e minuut was de ideale kans voor Feyenoord om te scoren. L. Fer was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-1 bleef.

In de 60e minuut moest Feyenoord verder met een man minder, nadat T. Malacia een tweede gele kaart kreeg. In de 67e werkte R. Haps de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 0-2 kwam te staan. De derde treffer van Ajax viel in de 79e minuut en kwam van de schoen van M. Kudus.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie, waardoor Ajax dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Feyenoord - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor L. Fer Feyenoord
21' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt M. Senesi Ajax 0-1
27' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Boženík Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel R. Boženík Feyenoord
38' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor T. Malacia Feyenoord
44' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
46' Rode kaart Ajax Rode kaart voor E. Alvarez Ajax
47' Penalty gemist Feyenoord Penalty gemist L. Fer Feyenoord
46' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor N. Mazraoui Ajax
46' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Haller Ajax
60' Tweede gele kaart Feyenoord Tweede gele kaart voor T. Malacia Feyenoord
62' Wissel Feyenoord Wissel R. Haps voor R. Bozenik Feyenoord
67' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt R. Haps Ajax 0-2
72' Wissel Ajax Wissel S. Klaiber voor D. Rensch Ajax
72' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor R. Gravenberch Ajax
73' Wissel Feyenoord Wissel N. Jorgensen voor O. Kokcu Feyenoord
76' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
79' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
79' Wissel Feyenoord Wissel L. Pratto voor B. Linssen Feyenoord
79' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van D. Tadic Ajax 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - Ajax
Opstellingen Feyenoord - Ajax
De opstellingen van Feyenoord en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - Ajax

Feyenoord en Ajax treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 17 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 20 keer wist de ploeg van Feyenoord te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Feyenoord. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 4
Winst Ajax 20
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 5e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.