Nabeschouwing SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (1-2) || Eredivisie 2020/2021

Zondag 16 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt SC Heerenveen het zondag 16 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Sparta Rotterdam (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door L. Thy, waarmee Sparta Rotterdam met 0-1 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van W. Burger op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via S. de Jong. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want SC Heerenveen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Sparta Rotterdam dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt L. Thy met assist van B. Smeets Sparta Rotterdam 0-1
16' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt W. Burger met assist van D. Abels Sparta Rotterdam 0-2
26' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Fortes voor A. Meijers Sparta Rotterdam
30' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor B. Smeets Sparta Rotterdam
61' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Kharchouch voor S. Mijnans Sparta Rotterdam
61' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Emegha voor M. Engels Sparta Rotterdam
61' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Duarte voor M. Heylen Sparta Rotterdam
62' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor T. Halilovic SC Heerenveen
67' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. de Jong met assist van J. Veerman SC Heerenveen 1-2
74' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Van Mullem voor W. Burger Sparta Rotterdam
80' Wissel SC Heerenveen Wissel I. Dresevic voor P. Bochniewicz SC Heerenveen
84' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor H. Akujobi SC Heerenveen
88' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Hajal voor M. van Bergen SC Heerenveen
88' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kaib voor L. Woudenberg SC Heerenveen
88' Wissel SC Heerenveen Wissel A. van der Heide voor B. Nygren SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Sparta Rotterdam
Opstellingen SC Heerenveen - Sparta Rotterdam
De opstellingen van SC Heerenveen en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.