Nabeschouwing Ajax - VVV Venlo (3-1) || Eredivisie 2020/2021

Donderdag 13 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt Ajax het donderdag 13 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen VVV Venlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - VVV Venlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - VVV Venlo (3-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en VVV Venlo is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door D. Rensch, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. In de 53e minuut moest K. Taylor van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ajax verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Ajax via een goal van S. Haller in de 57e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 76e minuut was het VVV-Venlo dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van G. Giakoumakis. Na 77 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat M. Kudus de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - VVV Venlo 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - VVV Venlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Rensch met assist van D. Neres Ajax 1-0
44' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor D. Klaassen Ajax
44' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor G. Giakoumakis VVV-Venlo
49' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
53' Rode kaart Ajax Rode kaart voor K. Taylor Ajax
57' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller Ajax 2-0
58' Wissel VVV-Venlo Wissel J. Arias voor L. Schmitz VVV-Venlo
58' Wissel VVV-Venlo Wissel G. Hupperts voor S. Janssen VVV-Venlo
68' Wissel VVV-Venlo Wissel Y. Roemer voor Z. Machach VVV-Venlo
69' Wissel Ajax Wissel S. Klaiber voor D. Rensch Ajax
69' Wissel Ajax Wissel R. Gravenberch voor O. Idrissi Ajax
76' Doelpunt VVV-Venlo Doelpunt G. Giakoumakis VVV-Venlo 2-1
77' Doelpunt Ajax Doelpunt M. Kudus met assist van S. Klaiber Ajax 3-1
79' Wissel Ajax Wissel Antony voor D. Neres Ajax
79' Wissel Ajax Wissel D. Tadic voor M. Kudus Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - VVV Venlo
Opstellingen Ajax - VVV Venlo
De opstellingen van Ajax en VVV Venlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en VVV Venlo zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.