Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (0-4) || Eredivisie 2020/2021

Zondag 9 mei 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2020/2021 neemt FC Emmen het zondag 9 mei 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (0-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Emmen en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 0-4 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door B. van Hintum, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Da Cruz op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee A. Da Cruz zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor FC Groningen in de 81e minuut, nadat P. Abraham de 0-4 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor FC Groningen.

LIVE FC Emmen - FC Groningen 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor G. Bijl FC Emmen
28' Doelpunt FC Groningen Doelpunt B. van Hintum met assist van R. Lundqvist FC Groningen 0-1
46' Wissel FC Emmen Wissel P. Gladon voor L. Adzic FC Emmen
52' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Da Cruz met assist van A. Robben FC Groningen 0-2
53' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor J. Vlak FC Emmen
55' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor B. van Hintum FC Groningen
55' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Lundqvist FC Groningen
62' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Da Cruz met assist van A. Robben FC Groningen 0-3
63' Wissel FC Emmen Wissel N. Laursen voor J. Vlak FC Emmen
63' Wissel FC Emmen Wissel K. Veendorp voor G. Bijl FC Emmen
68' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor A. Da Cruz FC Groningen
80' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor A. Robben FC Groningen
80' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor R. Lundqvist FC Groningen
81' Doelpunt FC Groningen Doelpunt P. Abraham met assist van K. Itakura FC Groningen 0-4
85' Wissel FC Emmen Wissel H. B. Moussa voor M. de Leeuw FC Emmen
86' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor M. El Hankouri FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel T. Suslov voor A. El Messaoudi FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - FC Groningen
Opstellingen FC Emmen - FC Groningen
De opstellingen van FC Emmen en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing FC Emmen - FC Groningen

FC Emmen en FC Groningen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 13 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel FC Emmen als FC Groningen wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 2
Winst FC Groningen 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 16e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 7e plaats.