Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (0-3) || Eredivisie 2014/2015

Zaterdag 20 december 2014 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2014/2015 neemt AZ het zaterdag 20 december 2014 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht.

Via de AZ - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - FC Utrecht (0-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en FC Utrecht is geëindigd in een 0-3 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 12e minuut dacht FC Utrecht op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Duplan. Helaas voor FC Utrecht werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 28e minuut was het FC Utrecht dat via E. Duplan dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. M. Diemers dacht na 37 minuten te scoren voor FC Utrecht, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-3 eindstand.

Wedstrijdstatistieken AZ - FC Utrecht
LIVE AZ - FC Utrecht 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt E. Duplan met assist van T. Oar FC Utrecht
28' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt E. Duplan met assist van R. Rubin FC Utrecht
30' Wissel AZ Wissel S. Berghuis voor D. dos Santos AZ
34' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Haye AZ
37' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt M. Diemers met assist van K. Peterson FC Utrecht
53' Gele kaart AZ Gele kaart voor C. Ortiz AZ
54' Wissel AZ Wissel G. Hupperts voor T. Haye AZ
57' Wissel FC Utrecht Wissel K. Heerings voor K. Peterson FC Utrecht
66' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Y. Ayoub FC Utrecht
68' Wissel FC Utrecht Wissel S. Klaiber voor G. Markiet FC Utrecht
71' Wissel AZ Wissel R. Haps voor W. Hoedt AZ
76' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor E. Duplan FC Utrecht
82' Wissel FC Utrecht Wissel N. Barazite voor R. Rubin FC Utrecht
88' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor J. Hardeveld FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - FC Utrecht
Opstellingen AZ - FC Utrecht

Voorbeschouwing AZ - FC Utrecht

AZ en FC Utrecht treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2014/2015.

De vorige ontmoeting tussen AZ en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 15 februari 2014 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl FC Utrecht slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.