Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (4-1) || Eredivisie 2011/2012

Zondag 29 januari 2012 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2011/2012 neemt FC Twente het zondag 29 januari 2012 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen.

Via de FC Twente - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - FC Groningen (4-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en FC Groningen is geëindigd in een 4-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 14e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van L. de Jong. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 23e minuut was het FC Twente dat via L. de Jong dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. V. van Dijk dacht na 47 minuten te scoren voor FC Groningen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 58e minuut scoorde FC Twente via L. de Jong, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 67 minuten spelen wist FC Twente via L. Fer de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 4-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - FC Groningen
4
1
LIVE FC Twente - FC Groningen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Wissel FC Twente Wissel T. Cornelisse voor D. Tiendalli FC Twente
14' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. de Jong met assist van O. John FC Twente
23' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. de Jong met assist van O. John FC Twente
47' Doelpunt FC Groningen Doelpunt V. van Dijk met assist van D. Tadic FC Groningen
55' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Douglas FC Twente
57' Wissel FC Twente Wissel W. Janssen voor E. Bajrami FC Twente
58' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. de Jong met assist van O. John FC Twente
60' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor V. van Dijk FC Groningen
63' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Sparv FC Groningen
64' Wissel FC Groningen Wissel T. Keurntjes voor T. Hiariej FC Groningen
67' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. Fer FC Twente
67' Wissel FC Groningen Wissel Hyun-Jun Suk voor P. Andersson FC Groningen
72' Wissel FC Twente Wissel J. John voor N. Chadli FC Twente
72' Wissel FC Groningen Wissel L. Bacuna voor N. Pedersen FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - FC Groningen
Opstellingen FC Twente - FC Groningen

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

FC Twente en FC Groningen treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2011/2012.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 23 oktober 2011 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.