Nabeschouwing PSV - Roda JC (7-1) || Eredivisie 2011/2012

Zaterdag 24 september 2011 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2011/2012 neemt PSV het zaterdag 24 september 2011 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Roda JC.

Via de PSV - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Roda JC (7-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en Roda JC is geëindigd in een 7-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 15e minuut dacht PSV op voorsprong te komen via een doelpunt van O. Toivonen. Helaas voor PSV werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 19e minuut moest J. Vukovic van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Roda JC Kerkrade verder met een speler minder. D. Mertens dacht na 20 minuten te scoren voor PSV, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 33e minuut scoorde PSV via D. Mertens, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 35 minuten spelen wist PSV via K. Strootman de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 56e minuut scoorde Sanharib Malki namens Roda JC Kerkrade. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 58e minuut leek D. Mertens te scoren voor PSV, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 83e minuut leek T. Matavz te scoren voor PSV, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. In de 89e minuut leek D. Mertens te scoren voor PSV, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 7-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken PSV - Roda JC
7
1
LIVE PSV - Roda JC 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt PSV Doelpunt O. Toivonen met assist van G. Wijnaldum PSV
19' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor J. Vukovic Roda JC Kerkrade
20' Doelpunt PSV Doelpunt D. Mertens PSV
33' Doelpunt PSV Doelpunt D. Mertens met assist van K. Strootman PSV
35' Doelpunt PSV Doelpunt K. Strootman met assist van G. Wijnaldum PSV
39' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel L. Broekhof voor A. Sutchuin Djoum Roda JC Kerkrade
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Sanharib Malki voor M. Junker Roda JC Kerkrade
48' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor R. Wielaert Roda JC Kerkrade
56' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt Sanharib Malki met assist van M. Donald Roda JC Kerkrade
58' Doelpunt PSV Doelpunt D. Mertens met assist van K. Strootman PSV
60' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor L. Broekhof Roda JC Kerkrade
70' Wissel PSV Wissel Z. Labyad voor G. Wijnaldum PSV
75' Wissel PSV Wissel A. Tamata voor E. Pieters PSV
82' Wissel PSV Wissel R. Ibrahim voor O. Toivonen PSV
83' Doelpunt PSV Doelpunt T. Matavz met assist van J. Lens PSV
89' Penalty PSV Penalty D. Mertens PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Roda JC
Opstellingen PSV - Roda JC

Voorbeschouwing PSV - Roda JC

PSV en Roda JC treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2011/2012.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Roda JC in de Eredivisie vond plaats op 19 december 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Roda JC slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.