Nabeschouwing Club Brugge - Genk (3-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 12 mei 2019 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Club Brugge het zondag 12 mei 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Genk (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Genk is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 3-2 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Dewaest. Club Brugge kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Vanaken, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette L. Openda zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Club Brugge de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de voorsprong voor Club Brugge vergroot nadat K. Diatta de 3-1 wist te scoren. Club Brugge kreeg een penalty toegewezen in de 75e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond H. Vanaken die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. Genk verkleinde in de 88e minuut de achterstand doordat Z. Gano de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Genk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Genk Doelpunt S. Dewaest met assist van L. Trossard Genk 0-1
53' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van R. Vormer Club Brugge 1-1
60' Wissel Club Brugge Wissel L. Openda voor S. Schrijvers Club Brugge
63' Doelpunt Club Brugge Doelpunt L. Openda met assist van K. Diatta Club Brugge 2-1
68' Doelpunt Club Brugge Doelpunt K. Diatta Club Brugge 3-1
68' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor K. Diatta Club Brugge
75' Penalty gemist Club Brugge Penalty gemist H. Vanaken Club Brugge
82' Wissel Club Brugge Wissel B. Poulain voor E. Dennis Club Brugge
84' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor J. Ito Genk
86' Wissel Genk Wissel Z. Gano voor B. Heynen Genk
88' Doelpunt Genk Doelpunt Z. Gano Genk 3-2
92' Wissel Club Brugge Wissel S. Amrabat voor M. Rits Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Genk
Opstellingen Club Brugge - Genk
De opstellingen van Club Brugge en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Club Brugge - Genk

Club Brugge en Genk treffen elkaar in de 8e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 14 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 40 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 16 keer wist de ploeg van Club Brugge te winnen, tegenover 14 winstpartijen voor Club Brugge. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 14
Winst Genk 16
Gelijkspel 10
Totaal 40

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 2e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 1e plaats.