Nabeschouwing Standard Luik - Genk (1-3) || Jupiler Pro League

Vrijdag 19 april 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League neemt Standard Luik het vrijdag 19 april 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Genk (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Genk is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 1-3 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door B. Heynen, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Genk vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Samatta op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van Genk, waarmee L. Trossard zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 82 minuten deed R. Marin iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Standard Liège werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Standard Liège echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Genk.

Wedstrijdstatistieken Standard Luik - Genk
Goals
1
3
Gele kaarten
2
2
Schoten op doel
0
1
Aanvallen
103
90
Gevaarlijke aanvallen
68
49
Corners
6
3
Wissels
2
2
LIVE Standard Luik - Genk 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Dewaest Genk
23' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Fai Standard Liège
42' Doelpunt Genk Doelpunt B. Heynen met assist van L. Trossard Genk 0-1
53' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta met assist van R. Malinovskiy Genk 0-2
62' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Halilović Standard Liège
65' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Mæhle Genk
76' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor A. Halilović Standard Liège
76' Wissel Standard Liège Wissel M. Bokadi voor P. MPoku Standard Liège
80' Doelpunt Genk Doelpunt L. Trossard met assist van B. Heynen Genk 0-3
82' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Marin met assist van M. Bokadi Standard Liège 1-3
86' Wissel Genk Wissel D. Wouters voor R. Malinovskiy Genk
87' Wissel Genk Wissel D. NDongala voor L. Trossard Genk
Opstellingen Standard Luik - Genk
De opstellingen van Standard Luik en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Standard Luik - Genk

Standard Luik en Genk treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Standard Luik en Genk elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Standard Luik 0
Winst Genk 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 4e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Standard Luik - Genk Opstelling Standard Luik Opstelling Genk Live Standard Luik - Genk Live Standard Luik - Genk kijken Standard Luik - Genk kijken Live Standard Luik - Genk stream Standard Luik - Genk Fox Sports Nabeschouwing Standard Luik - Genk Uitslag Standard Luik - Genk Statistieken Standard Luik - Genk Jupiler Pro League 2018/2019 Standard Luik - Genk wedden Standard Luik - Genk gokken Standard Luik - Genk Unibet