Nabeschouwing Fortuna Sittard - AZ (2-4) || KNVB Beker 2017/2018

Woensdag 20 december 2017 - 19:45 uur

In de KNVB Beker 2017/2018 neemt Fortuna Sittard het woensdag 20 december 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - AZ (2-4)

Het KNVB Beker duel tussen Fortuna Sittard en AZ is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-4 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van W. Weghorst. Fortuna Sittard kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Dianessy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette F. Stokkers zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fortuna Sittard de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen W. Weghorst in de 89e minuut de 2-2 maakte namens AZ. AZ leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 92 minuten op voorsprong na een goal van A. Jahanbakhsh: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 94e minuut en kwam op naam te staan van AZ speler L. Garcia, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Allard Lindhout bij een 2-4 eindstand in het voordeel van AZ.

LIVE Fortuna Sittard - AZ 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van T. Koopmeiners AZ 0-1
27' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt D. Dianessy met assist van F. Stokkers Fortuna Sittard 1-1
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Vidigal voor S. Askovski Fortuna Sittard
48' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt F. Stokkers met assist van L. Semedo Fortuna Sittard 2-1
63' Wissel AZ Wissel J. Helmer voor T. Koopmeiners AZ
64' Wissel AZ Wissel L. Garcia voor J. van Overeem AZ
71' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor R. van Rhijn AZ
79' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor C. Essers Fortuna Sittard
84' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor C. Essers Fortuna Sittard
87' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Dianessy Fortuna Sittard
87' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Jahanbakhsh AZ
89' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst AZ 2-2
92' Doelpunt AZ Doelpunt A. Jahanbakhsh met assist van M. Seuntjens AZ 2-3
94' Doelpunt AZ Doelpunt L. Garcia AZ 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - AZ
Opstellingen Fortuna Sittard - AZ

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - AZ

Fortuna Sittard en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Fortuna Sittard en AZ elkaar treffen in de KNVB Beker.