Nabeschouwing AFC - Staphorst (4-4) (4-5 na strafschoppen) || KNVB Beker 2022/2023

Woensdag 21 september 2022 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2022/2023 neemt AFC het woensdag 21 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Staphorst. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Via de AFC - Staphorst live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC - Staphorst (4-4) (4-5 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen AFC en Staphorst is onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman geëindigd in een overwinning voor Staphorst. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 4-4 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Staphorst het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door K. Visser, waarmee AFC met 1-0 de leiding nam. AFC vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Ignacio op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut wist Staphorst de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Haanstra. In de 46e minuut scoorde Staphorst via M. Betti, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat J. Duit van AFC de 2-2 maakte in de 51e minuut. Staphorst kwam op voorsprong nadat M. Jesse de 3-2 wist te maken na 53 minuten. Even later in de wedstrijd werd de 3-3 gescoord door D. Schra van Staphorst,waardoor beide ploegen in de 58e minuut toch weer op gelijke hoogte kwamen te staan. Na 61 minuten moest F. Quispel van Staphorst van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Staphorst de wedstrijd met 10 man moest vervolgen. In de 65e minuut leek M. Hoek te scoren voor AFC, maar scheidsrechter Thomas Hardeman besloot het doelpunt af te keuren.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 score in het voordeel van Staphorst, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE AFC - Staphorst 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC - Staphorst teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt AFC Doelpunt K. Visser AFC 1-0
13' Doelpunt AFC Doelpunt R. Ignacio AFC 2-0
26' Doelpunt Staphorst Doelpunt S. Haanstra Staphorst 2-1
46' Doelpunt Staphorst Doelpunt M. Betti met assist van D. Maatsen Staphorst
51' Doelpunt AFC Doelpunt J. Duit AFC 2-2
53' Doelpunt Staphorst Doelpunt M. Jesse Staphorst 3-2
58' Doelpunt Staphorst Doelpunt D. Schra Staphorst 3-3
61' Rode kaart Staphorst Rode kaart voor F. Quispel Staphorst 3-4
65' Doelpunt AFC Doelpunt M. Hoek met assist van K. Teijsse AFC
65' Penalty gescoord in shootout Staphorst Penalty gescoord in shootout M. Platje K. Visser Staphorst
65' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout S. de Mooij M. Jesse AFC
75' Penalty gescoord in shootout Staphorst Penalty gescoord in shootout C. Claver S. Owobowale Staphorst
76' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout J. Rietman F. Quispel AFC
76' Penalty gescoord in shootout Staphorst Penalty gescoord in shootout J. van den Brink E. Kwant Staphorst
76' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout M. van t Ende M. Verheul AFC
80' Penalty gescoord in shootout Staphorst Penalty gescoord in shootout M. Zwiers Staphorst
88' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout Y. Kaluzi S. Haanstra AFC
93' Penalty gescoord in shootout Staphorst Penalty gescoord in shootout S. de Mooij Staphorst 4-4
106' Penalty gemist in shootout AFC Penalty gemist in shootout O. Siali N. Benninga AFC
Video hoogtepunten en samenvatting AFC - Staphorst
Opstellingen AFC - Staphorst

Voorbeschouwing AFC - Staphorst

AFC en Staphorst spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Hardeman en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AFC en Staphorst elkaar treffen in de KNVB Beker.