Nabeschouwing XerxesDZB - Helmond Sport (3-3) (6-5 na strafschoppen) || KNVB Beker 2012/2013

Woensdag 26 september 2012 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2012/2013 neemt XerxesDZB het woensdag 26 september 2012 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam.

Via de XerxesDZB - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing XerxesDZB - Helmond Sport (3-3) (6-5 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen XerxesDZB en Helmond Sport is geëindigd in een overwinning voor XerxesDZB. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek XerxesDZB het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 6-5 gewonnen werd.

In de 26e minuut dacht Helmond Sport op voorsprong te komen via een doelpunt van C. Kazlauskas. Helaas voor Helmond Sport werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 79e minuut was het XerxesDZB dat via K. Vermeulen dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. R. Danning dacht na 90 minuten te scoren voor XerxesDZB, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 94e minuut scoorde Helmond Sport via E. Güvenç, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 102 minuten spelen wist Helmond Sport via E. Quekel de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Na 116 minuten kon G. Justiana van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Helmond Sport het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. In de 118e minuut leek Y. Rombouts te scoren voor XerxesDZB, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 6-5 score in het voordeel van XerxesDZB, die daarmee de overwinning mocht claimen.

Wedstrijdstatistieken XerxesDZB - Helmond Sport
3
3
LIVE XerxesDZB - Helmond Sport 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd XerxesDZB - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt C. Kazlauskas Helmond Sport
27' Wissel XerxesDZB Wissel M. Lopes Silva voor Y. Rombouts XerxesDZB
34' Gele kaart XerxesDZB Gele kaart voor L. van Waas XerxesDZB
50' Wissel Helmond Sport Wissel D. Brouwers voor S. Stachnik Helmond Sport
52' Gele kaart XerxesDZB Gele kaart voor R. Danning XerxesDZB
57' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor O. ter Horst Helmond Sport
61' Wissel XerxesDZB Wissel D. Navajas Sanchez voor N. van Wordragen XerxesDZB
78' Wissel XerxesDZB Wissel F. Jardim voor R. Zechiël XerxesDZB
79' Doelpunt XerxesDZB Doelpunt K. Vermeulen XerxesDZB
88' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor C. Kazlauskas Helmond Sport
90' Doelpunt XerxesDZB Doelpunt R. Danning XerxesDZB
94' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt E. Güvenç Helmond Sport
90' Wissel Helmond Sport Wissel Z. Grabovac voor J. van Nuland Helmond Sport
95' Wissel Helmond Sport Wissel G. Justiana voor E. Güvenç Helmond Sport
100' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor G. Justiana Helmond Sport
102' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt E. Quekel Helmond Sport
116' Gele kaart XerxesDZB Gele kaart voor K. Vermeulen XerxesDZB
116' Tweede gele kaart Helmond Sport Tweede gele kaart voor G. Justiana Helmond Sport
118' Penalty XerxesDZB Penalty Y. Rombouts XerxesDZB
Video hoogtepunten en samenvatting XerxesDZB - Helmond Sport
Opstellingen XerxesDZB - Helmond Sport

Voorbeschouwing XerxesDZB - Helmond Sport

XerxesDZB en Helmond Sport spelen tegen elkaar in seizoen 2012/2013 van de KNVB Beker.

Het is voor het eerst dat XerxesDZB en Helmond Sport elkaar treffen in de KNVB Beker.