Nabeschouwing Aston Villa - Manchester City (1-6) || Premier League 2019/2020

Zondag 12 januari 2020 - 17:30 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Aston Villa het zondag 12 januari 2020 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Manchester City (1-6)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 1-6 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door R. Mahrez, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Mahrez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee S. Aguero zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Manchester City geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Gabriel Jesus. De 0-5 voor Manchester City volgde even later in de 57e minuut nadat S. Aguero namens zijn team opnieuw wist te scoren. Even later was het opnieuw S. Aguero die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Manchester City op 0-6 in de 81e minuut. Namens Aston Villa mocht A. El-Ghazi in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Moss bij een 1-6 eindstand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Aston Villa - Manchester City 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Mahrez met assist van S. Aguero Manchester City 0-1
24' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Mahrez met assist van Gabriel Jesus Manchester City 0-2
28' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Aguero met assist van K. De Bruyne Manchester City 0-3
46' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van K. De Bruyne Manchester City 0-4
50' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Fernandinho Manchester City
53' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor A. El-Ghazi Aston Villa
57' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Aguero met assist van D. Silva Manchester City 0-5
63' Wissel Manchester City Wissel N. Otamendi voor Fernandinho Manchester City
63' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor K. De Bruyne Manchester City
65' Wissel Aston Villa Wissel M. Nakamba voor D. Luiz Aston Villa
71' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor Rodri Manchester City
71' Wissel Aston Villa Wissel Trezeguet voor C. Hourihane Aston Villa
79' Wissel Aston Villa Wissel H. Lansbury voor D. Drinkwater Aston Villa
80' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Grealish Aston Villa
81' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Aguero met assist van R. Mahrez Manchester City 0-6
91' Penalty Aston Villa Penalty A. El-Ghazi Aston Villa 1-6
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Manchester City
Opstellingen Aston Villa - Manchester City
De opstellingen van Aston Villa en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Dean Smith
Voorbeschouwing Aston Villa - Manchester City

Aston Villa en Manchester City treffen elkaar in de 22e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Manchester City in de Premier League vond plaats op 26 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester City. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Manchester City favoriet. 16 keer wist de ploeg van Aston Villa te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Aston Villa. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 4
Winst Manchester City 16
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 17e positie staat, terwijl we Manchester City terugvinden op de 3e plaats.