Nabeschouwing Aston Villa - Norwich City (1-0) || Premier League 2019/2020

Donderdag 26 december 2019 - 16:00 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Aston Villa het donderdag 26 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Norwich City (1-0)

Het Premier League duel tussen Aston Villa en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 1-0 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 64e minuut door C. Hourihane, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Norwich City dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Aston Villa uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Aston Villa - Norwich City 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor A. Tettey Norwich City
42' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor T. Pukki Norwich City
56' Wissel Aston Villa Wissel C. Hourihane voor M. Nakamba Aston Villa
64' Doelpunt Aston Villa Doelpunt C. Hourihane met assist van J. Grealish Aston Villa 1-0
74' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor T. Trybull Norwich City
75' Wissel Norwich City Wissel M. Vrancic voor T. Trybull Norwich City
76' Wissel Norwich City Wissel M. Stiepermann voor A. Tettey Norwich City
76' Wissel Norwich City Wissel O. Hernandez voor E. Buendia Norwich City
84' Wissel Aston Villa Wissel Jota voor Trezeguet Aston Villa
88' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Wesley Aston Villa
89' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor D. Luiz Aston Villa
92' Wissel Aston Villa Wissel H. Lansbury voor A. El-Ghazi Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Norwich City
Opstellingen Aston Villa - Norwich City
De opstellingen van Aston Villa en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Aston Villa - Norwich City

Aston Villa en Norwich City treffen elkaar in de 19e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aston Villa en Norwich City in de Premier League vond plaats op 5 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aston Villa. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Aston Villa favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Norwich City slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aston Villa 6
Winst Norwich City 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aston Villa op een 18e positie staat, terwijl we Norwich City terugvinden op de 19e plaats.