Nabeschouwing Liverpool - Chelsea (5-3) || Premier League 2019/2020

Woensdag 22 juli 2020 - 21:15 uur

In de Premier League 2019/2020 neemt Liverpool het woensdag 22 juli 2020 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Chelsea (5-3)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Andre Marriner geëindigd in een 5-3 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door N. Keita, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Alexander-Arnold op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee G. Wijnaldum zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 48 minuten deed O. Giroud iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Chelsea werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 55e minuut nadat R. Firmino namens Liverpool de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 61e minuut was het T. Abraham van Chelsea wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Het volgende doelpunt van Chelsea viel in de 73e minuut en betekende de 4-3. Het doelpunt kwam op naam van C. Pulisic. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Liverpool. Het was A. Oxlade-Chamberlain die in de 84e minuut de stand op 5-3 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andre Marriner en eindigde de wedstrijd dus met een 5-3 stand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Liverpool - Chelsea 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Liverpool Doelpunt N. Keita Liverpool 1-0
38' Doelpunt Liverpool Doelpunt T. Alexander-Arnold Liverpool 2-0
43' Doelpunt Liverpool Doelpunt G. Wijnaldum met assist van M. Salah Liverpool 3-0
48' Doelpunt Chelsea Doelpunt O. Giroud Chelsea 3-1
55' Doelpunt Liverpool Doelpunt R. Firmino met assist van T. Alexander-Arnold Liverpool 4-1
59' Wissel Chelsea Wissel T. Abraham voor O. Giroud Chelsea
59' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor Willian Chelsea
59' Wissel Chelsea Wissel C. Hudson-Odoi voor M. Mount Chelsea
61' Doelpunt Chelsea Doelpunt T. Abraham met assist van C. Pulisic Chelsea 4-2
66' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor G. Wijnaldum Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel C. Jones voor N. Keita Liverpool
73' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Pulisic met assist van C. Hudson-Odoi Chelsea 4-3
79' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor M. Salah Liverpool
83' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Gomez Liverpool
84' Doelpunt Liverpool Doelpunt A. Oxlade-Chamberlain met assist van A. Robertson Liverpool 5-3
87' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor R. Firmino Liverpool
87' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor S. Mane Liverpool
88' Wissel Chelsea Wissel Emerson voor M. Alonso Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Chelsea
Opstellingen Liverpool - Chelsea
De opstellingen van Liverpool en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Chelsea zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Chelsea

Liverpool en Chelsea treffen elkaar in de 37e speelronde van de Premier League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andre Marriner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Chelsea in de Premier League vond plaats op 22 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Chelsea slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 11
Winst Chelsea 9
Gelijkspel 9
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we Chelsea terugvinden op de 4e plaats.