Nabeschouwing Motherwell - St. Mirren (1-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Motherwell het zaterdag 30 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Mirren. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - St. Mirren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - St. Mirren (1-1)

De Schotse Premiership 2023/2024 wedstrijd tussen Motherwell en St. Mirren geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Marcus Fraser, waarmee St. Mirren met 0-1 de leiding nam. Motherwell kwam na 74 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van T. Bair, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Motherwell - St. Mirren 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - St. Mirren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt St. Mirren Doelpunt Marcus Fraser met assist van Greg Kiltie St. Mirren 0-1
29' Wissel St. Mirren Wissel Richard Taylor voor J. Bolton St. Mirren
39' Gele kaart St. Mirren Gele kaart voor Toyosi Olusanya St. Mirren
46' Wissel St. Mirren Wissel Elvis Bwomono voor Ryan Strain St. Mirren
54' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Jack Vale Motherwell
61' Wissel St. Mirren Wissel Keanu Baccus voor Caolan Boyd-Munce St. Mirren
61' Wissel St. Mirren Wissel Conor McMenamin voor Toyosi Olusanya St. Mirren
64' Wissel Motherwell Wissel L. Miller voor Andy Halliday Motherwell
64' Wissel Motherwell Wissel Bevis Mugabi voor A. Devine Motherwell
74' Doelpunt Motherwell Doelpunt T. Bair met assist van Stephen ODonnell Motherwell 1-1
78' Wissel St. Mirren Wissel Jonah Ayunga voor Mikael Mandron St. Mirren
84' Wissel Motherwell Wissel Sam Nicholson voor Jack Vale Motherwell
87' Wissel Motherwell Wissel Shane Blaney voor Stephen ODonnell Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - St. Mirren
Opstellingen Motherwell - St. Mirren
De opstellingen van Motherwell en St. Mirren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en St. Mirren zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Motherwell - St. Mirren

Motherwell en St. Mirren treffen elkaar in de 31e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matthew McDermid en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en St. Mirren in de Schotse Premiership vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 48 duels tussen beide ploegen is Motherwell favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl St. Mirren slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 17 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Motherwell 19
Winst St. Mirren 12
Gelijkspel 17
Totaal 48

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 8e positie staat, terwijl we St. Mirren terugvinden op de 5e plaats.