Nabeschouwing Getafe - Athletic Club (0-2) || Primera División 2023/2024

Vrijdag 3 mei 2024 - 21:00 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Getafe het vrijdag 3 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Coliseum Alfonso Pérez in Getafe.

Via de Getafe - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Getafe - Athletic Club (0-2)

Het Primera División duel tussen Getafe en Athletic Club is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 0-2 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Iñaki Williams, waarmee Athletic Club met 0-1 de leiding nam. Athletic Club vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Iñaki Williams op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut moest Athletic Club verder met een man minder nadat Yeray Álvarez een rode kaart had gekregen. Het lukte Getafe in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 59e minuut werd Ernesto Valverde Tejedor van Athletic Club met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Athletic Club het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 79e minuut moest Athletic Club verder met een man minder, nadat Aitor Paredes een tweede gele kaart kreeg. Na 88 minuten was het Mason Greenwood van Getafe de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 0-1 bleef.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Athletic Club.

LIVE Getafe - Athletic Club 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Getafe - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Nico Williams Athletic Club 0-1
51' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Nico Williams Athletic Club 0-2
58' Rode kaart Athletic Club Rode kaart voor Yeray Álvarez Athletic Club
59' Wissel Getafe Wissel Juanmi Latasa voor Ilaix Moriba Getafe
59' Rode kaart Athletic Club Rode kaart voor Ernesto Valverde Tejedor Athletic Club
62' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Vesga voor Álex Berenguer Athletic Club
72' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Aitor Paredes Athletic Club
74' Wissel Getafe Wissel Fabrizio Angileri voor Diego Rico Getafe
76' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Jauregizar voor Unai Gómez Athletic Club
76' Wissel Athletic Club Wissel Dani García voor Ander Herrera  Athletic Club
79' Tweede gele kaart Athletic Club Tweede gele kaart voor Aitor Paredes Athletic Club
82' Wissel Athletic Club Wissel Imanol García de Albéniz voor Iñaki Williams Athletic Club
82' Wissel Athletic Club Wissel Raúl García voor Nico Williams Athletic Club
86' Luis Milla Getafe
88' Penalty gemist Getafe Penalty gemist Mason Greenwood Mason Greenwood Getafe
89' Wissel Getafe Wissel Jeremy Jorge voor Jaime Mata Getafe
89' Wissel Getafe Wissel Carles Aleñá voor Nemanja Maksimovic Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Getafe - Athletic Club
Opstellingen Getafe - Athletic Club
De opstellingen van Getafe en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Getafe gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Getafe - Athletic Club

Getafe en Athletic Club treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Getafe en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 27 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Athletic Club favoriet. 11 keer wist de ploeg van Getafe te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Getafe. 17 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Getafe 7
Winst Athletic Club 11
Gelijkspel 17
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Getafe op een 10e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 5e plaats.