Nabeschouwing Real Sociedad - Sevilla (2-1) || Primera División 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Real Sociedad het zondag 26 november 2023 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Sevilla (2-1)

Het Primera División duel tussen Real Sociedad en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias geëindigd in een 2-1 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Marko Dmitrović zette Real Sociedad op een 1-0 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Real Sociedad vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Umar Sadiq op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut wist Sevilla de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Youssef En-Nesyri. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sevilla kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 88e minuut werd Jesús Navas van Sevilla met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sevilla het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 88e minuut werd Sergio Ramos van Sevilla met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Sevilla met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias, waardoor Real Sociedad dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Real Sociedad - Sevilla 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Real Sociedad Eigen doelpunt Marko Dmitrović Real Sociedad 1-0
22' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Umar Sadiq met assist van Hamari Traoré Real Sociedad 2-0
33' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
46' Wissel Sevilla Wissel Óliver Torres voor Boubakary Soumaré Sevilla
60' Doelpunt Sevilla Doelpunt Youssef En-Nesyri met assist van Adrià Pedrosa Sevilla 2-1
67' Wissel Real Sociedad Wissel Arsen Zakharyan voor Ander Barrenetxea Real Sociedad
73' Wissel Sevilla Wissel Tanguy Nianzou voor Loïc Badé Sevilla
73' Wissel Sevilla Wissel Adnan Januzaj voor Dodi Lukébakio Sevilla
75' Wissel Real Sociedad Wissel Mikel Oyarzabal voor Mikel Merino Real Sociedad
75' Wissel Real Sociedad Wissel Beñat Turrientes voor Umar Sadiq Real Sociedad
78' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Hamari Traoré Real Sociedad
82' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Sergio Ramos Sevilla
84' Wissel Real Sociedad Wissel Mohamed-Ali Cho voor Takefusa Kubo Real Sociedad
84' Wissel Real Sociedad Wissel Aritz Elustondo voor Hamari Traoré Real Sociedad
87' Sergio Ramos Sevilla
88' Rode kaart Sevilla Rode kaart voor Jesús Navas Sevilla
88' Rode kaart Sevilla Rode kaart voor Sergio Ramos Sevilla
90' Wissel Sevilla Wissel Federico Gattoni voor Lucas Ocampos Sevilla
90' Wissel Sevilla Wissel Rafa Mir voor Fernando Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Sevilla
Opstellingen Real Sociedad - Sevilla
De opstellingen van Real Sociedad en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sevilla zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Sevilla

Real Sociedad en Sevilla treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Sevilla in de Primera División vond plaats op 4 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Sociedad. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Sevilla favoriet. 14 keer wist de ploeg van Real Sociedad te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Real Sociedad. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 9
Winst Sevilla 14
Gelijkspel 7
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 6e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 15e plaats.