Nabeschouwing Tambov - Zenit (1-5) || Russische Premier League 2020/2021

Zondag 16 mei 2021 - 13:00 uur

In de Russische Premier League 2020/2021 neemt Tambov het zondag 16 mei 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Mordovia Arena in Saransk.

Via de Tambov - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tambov - Zenit (1-5)

Het Russische Premier League duel tussen Tambov en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Anton Frolov geëindigd in een 1-5 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door A. Dzyuba, waarmee Zenit met 0-1 de leiding nam. Tambov kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Klimov, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette A. Dzyuba zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Zenit de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Zenit vergroot nadat A. Dzyuba de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 74e minuut nadat A. Dzyuba namens Zenit de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 94e werkte F. Vasiev de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 1-5 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anton Frolov bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Zenit.

LIVE Tambov - Zenit 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tambov - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van D. Chistyakov Zenit 0-1
45' Doelpunt Tambov Doelpunt K. Klimov Tambov 1-1
47' Gele kaart Zenit Gele kaart voor M. Ozdoev Zenit
46' Wissel Zenit Wissel K. Kravtsov voor A. Erokhin Zenit
55' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van D. Kuzyayev Zenit 1-2
59' Wissel Tambov Wissel Z. Gigashvili voor I. Martynov Tambov
59' Wissel Tambov Wissel N. Drozdov voor C. Carp Tambov
60' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor D. Chistyakov Zenit
60' Wissel Zenit Wissel D. Shamkin voor Y. Zhirkov Zenit
64' Wissel Tambov Wissel A. Terekhov voor K. Klimov Tambov
72' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van D. Shamkin Zenit 1-3
74' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba Zenit 1-4
76' Wissel Zenit Wissel S. Sazonov voor M. Ozdoev Zenit
78' Wissel Zenit Wissel S. Chibisov voor D. Kuzyayev Zenit
82' Wissel Tambov Wissel M. Nusuev voor D. Kaykov Tambov
82' Wissel Tambov Wissel S. Akhmaev voor A. Arkhipov Tambov
94' Eigen doelpunt Zenit Eigen doelpunt F. Vasiev Zenit 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Tambov - Zenit
Opstellingen Tambov - Zenit
De opstellingen van Tambov en Zenit zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tambov gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Zenit zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Sergey Pervushin
Coach Sergei Semak
Voorbeschouwing Tambov - Zenit

Tambov en Zenit treffen elkaar in de 30e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anton Frolov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tambov en Zenit in de Russische Premier League vond plaats op 22 augustus 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Zenit favoriet. 3 keer wist de ploeg van Tambov te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Tambov. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Tambov 0
Winst Zenit 3
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tambov op een 16e positie staat, terwijl we Zenit terugvinden op de 1e plaats.