Nabeschouwing Celtic - Kilmarnock (1-0) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 27 april 2019 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Celtic het zaterdag 27 april 2019 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Kilmarnock.

Via de Celtic - Kilmarnock live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Kilmarnock (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Kilmarnock is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 1-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door J. Šimunović, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Celtic uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Celtic - Kilmarnock 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Kilmarnock teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. Power Kilmarnock
50' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. Tshibola Kilmarnock
68' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Šimunović met assist van C. McGregor Celtic 1-0
76' Gele kaart Celtic Gele kaart voor T. Rogić Celtic
78' Wissel Kilmarnock Wissel M. Ndjoli voor L. Millar Kilmarnock
79' Wissel Kilmarnock Wissel R. McKenzie voor C. Burke Kilmarnock
79' Wissel Celtic Wissel J. Hayes voor J. Forrest Celtic
79' Wissel Celtic Wissel O. Ntcham voor T. Rogić Celtic
81' Gele kaart Celtic Gele kaart voor K. Ajer Celtic
87' Wissel Kilmarnock Wissel K. Boyd voor E. Brophy Kilmarnock
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Kilmarnock
Opstellingen Celtic - Kilmarnock
De opstellingen van Celtic en Kilmarnock zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kilmarnock zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celtic - Kilmarnock

Celtic en Kilmarnock treffen elkaar in de 2e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Kilmarnock in de Schotse Premiership vond plaats op 17 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 44 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 33 keer te winnen, terwijl Kilmarnock slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 33
Winst Kilmarnock 4
Gelijkspel 7
Totaal 44

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 1e positie staat, terwijl we Kilmarnock terugvinden op de 4e plaats.