Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (0-2) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 6 november 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Aberdeen het zaterdag 6 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (0-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 0-2 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door K. van Veen, waarmee Motherwell met 0-1 de leiding nam. Motherwell vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. van Veen op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Motherwell.

LIVE Aberdeen - Motherwell 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor B. Maguire Motherwell
22' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor K. van Veen Motherwell
36' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor J. Roberts Motherwell
42' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Ferguson Aberdeen
50' Doelpunt Motherwell Doelpunt K. van Veen met assist van S. Goss Motherwell 0-1
51' Wissel Motherwell Wissel R. Lamie voor J. Ojala Motherwell
57' Doelpunt Motherwell Doelpunt K. van Veen met assist van R. Lamie Motherwell 0-2
61' Wissel Aberdeen Wissel N. McGinn voor D. McGeouch Aberdeen
64' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor N. McGinley Motherwell
69' Wissel Motherwell Wissel J. Carroll voor T. Watt Motherwell
76' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor B. Mugabi Motherwell
77' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor R. McCrorie Aberdeen
79' Wissel Aberdeen Wissel J. Hayes voor D. Campbell Aberdeen
80' Wissel Motherwell Wissel K. Woolery voor K. van Veen Motherwell
92' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor F. Ojo Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Motherwell
Opstellingen Aberdeen - Motherwell
De opstellingen van Aberdeen en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - Motherwell

Aberdeen en Motherwell treffen elkaar in de 13e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Motherwell. Op basis van de afgelopen 48 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 18 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 19
Winst Motherwell 18
Gelijkspel 11
Totaal 48

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 6e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 7e plaats.