Nabeschouwing Hearts - Motherwell (2-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 2 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Hearts het zaterdag 2 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Park in Edinburgh.

Via de Hearts - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Motherwell (2-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter David Munro geëindigd in een 2-0 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. L. Boyce maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Hearts vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Hearts vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Kingsley op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 55e minuut was de ideale kans voor Hearts om te scoren. L. Boyce was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Hearts.

LIVE Hearts - Motherwell 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Penalty Hearts Penalty L. Boyce Hearts 1-0
11' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor J. Ojala Motherwell
18' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor L. Grimshaw Motherwell
22' Doelpunt Hearts Doelpunt S. Kingsley Hearts 2-0
43' Gele kaart Hearts Gele kaart voor C. Devlin Hearts
55' Penalty gemist Hearts Penalty gemist L. Boyce Hearts
56' Wissel Hearts Wissel A. Halliday voor C. Halkett Hearts
69' Wissel Hearts Wissel G. Mackay-Steven voor B. Woodburn Hearts
75' Gele kaart Hearts Gele kaart voor T. Moore Hearts
76' Wissel Motherwell Wissel J. Amaluzor voor L. Grimshaw Motherwell
81' Wissel Hearts Wissel P. Haring voor B. McKay Hearts
82' Wissel Motherwell Wissel C. Shields voor K. van Veen Motherwell
83' Gele kaart Hearts Gele kaart voor B. Baningime Hearts
92' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor N. McGinley Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Motherwell
Opstellingen Hearts - Motherwell
De opstellingen van Hearts en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Hearts - Motherwell

Hearts en Motherwell treffen elkaar in de 8e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Munro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hearts en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 7 maart 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide ploegen is Hearts favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 17 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Hearts 20
Winst Motherwell 17
Gelijkspel 6
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hearts op een 3e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 4e plaats.