Nabeschouwing Hibernian - Motherwell (1-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Hibernian het zaterdag 4 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Motherwell (1-1)

De Schotse Premiership 2021/2022 wedstrijd tussen Hibernian en Motherwell geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door K. Nisbet, waarmee Hibernian met 1-0 de leiding nam. Motherwell kwam na 60 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van T. Watt, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Hibernian - Motherwell 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Hibernian Doelpunt K. Nisbet met assist van J. Campbell Hibernian 1-0
42' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. Slattery Motherwell
55' Wissel Motherwell Wissel J. Roberts voor K. Woolery Motherwell
60' Doelpunt Motherwell Doelpunt T. Watt Motherwell 1-1
64' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Newell Hibernian
69' Wissel Motherwell Wissel J. Carroll voor R. Lamie Motherwell
69' Wissel Hibernian Wissel J. Murphy voor C. Cadden Hibernian
73' Wissel Hibernian Wissel C. Doidge voor J. Doyle-Hayes Hibernian
74' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Campbell Hibernian
75' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor K. van Veen Motherwell
79' Wissel Motherwell Wissel C. Shields voor K. van Veen Motherwell
83' Wissel Hibernian Wissel S. Allan voor J. Newell Hibernian
92' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor S. Goss Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Motherwell
Opstellingen Hibernian - Motherwell
De opstellingen van Hibernian en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Hibernian - Motherwell

Hibernian en Motherwell treffen elkaar in de 17e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Colin Steven en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 1 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is Hibernian favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 14 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Hibernian 18
Winst Motherwell 14
Gelijkspel 7
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 6e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 5e plaats.