Nabeschouwing Rangers - Celtic (1-5) || Schotse Premiership 2016/2017

Zaterdag 29 april 2017 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2016/2017 neemt Rangers het zaterdag 29 april 2017 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Celtic (1-5)

Het Schotse Premiership duel tussen Rangers en Celtic is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 1-5 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 7e minuut dacht Celtic op voorsprong te komen via een doelpunt van S. Sinclair. Helaas voor Celtic werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 18e minuut was het Celtic dat via L. Griffiths dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter John Beaton. C. McGregor dacht na 52 minuten te scoren voor Celtic, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 66e minuut scoorde Celtic via D. Boyata, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 81 minuten spelen wist Rangers via K. Miller de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter John Beaton. In de 87e minuut scoorde M. Lustig namens Celtic. Scheidsrechter John Beaton besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies scheidsrechter John Beaton voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-5 eindresultaat.

LIVE Rangers - Celtic 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty Celtic Penalty S. Sinclair Celtic
18' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Griffiths met assist van C. McGregor Celtic
27' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Windass Rangers
46' Wissel Rangers Wissel A. Halliday voor J. Dodoo Rangers
52' Doelpunt Celtic Doelpunt C. McGregor met assist van P. Roberts Celtic
57' Wissel Rangers Wissel J. Garner voor E. Hyndman Rangers
63' Gele kaart Rangers Gele kaart voor A. Halliday Rangers
66' Doelpunt Celtic Doelpunt D. Boyata met assist van L. Griffiths Celtic
68' Gele kaart Celtic Gele kaart voor D. Boyata Celtic
72' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor P. Roberts Celtic
77' Wissel Celtic Wissel T. Rogić voor S. Armstrong Celtic
81' Doelpunt Rangers Doelpunt K. Miller met assist van J. Garner Rangers
87' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Lustig Celtic
88' Gele kaart Celtic Gele kaart voor M. Lustig Celtic
90' Wissel Celtic Wissel K. Eboue voor S. Brown Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Celtic
Opstellingen Rangers - Celtic
De opstellingen van Rangers en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.