Nabeschouwing St. Johnstone - Celtic (2-5) || Schotse Premiership 2016/2017

Zondag 5 februari 2017 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2016/2017 neemt St. Johnstone het zondag 5 februari 2017 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in McDiarmid Park in Perth.

Via de St. Johnstone - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing St. Johnstone - Celtic (2-5)

Het Schotse Premiership duel tussen St. Johnstone en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Craig Alexander Thomson geëindigd in een 2-5 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 6e minuut dacht Celtic op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Henderson. Helaas voor Celtic werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut was het St. Johnstone dat via K. Watson dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Craig Alexander Thomson. D. Boyata dacht na 43 minuten te scoren voor St. Johnstone, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 61e minuut scoorde Celtic via M. Dembélé, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 75 minuten spelen wist Celtic via M. Dembélé de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Craig Alexander Thomson. In de 81e minuut scoorde S. Sinclair namens Celtic. Scheidsrechter Craig Alexander Thomson besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 85e minuut leek M. Dembélé te scoren voor Celtic, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Craig Alexander Thomson.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Craig Alexander Thomson niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-5 eindstand.

LIVE St. Johnstone - Celtic 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd St. Johnstone - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Henderson Celtic
31' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt K. Watson met assist van D. Swanson St. Johnstone
43' Eigen doelpunt St. Johnstone Eigen doelpunt D. Boyata St. Johnstone
58' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor P. Paton St. Johnstone
59' Wissel Celtic Wissel M. Dembélé voor G. Mackay-Steven Celtic
61' Penalty Celtic Penalty M. Dembélé Celtic
70' Wissel St. Johnstone Wissel B. Alston voor D. Wotherspoon St. Johnstone
72' Wissel Celtic Wissel C. McGregor voor L. Henderson Celtic
75' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Dembélé met assist van M. Lustig Celtic
78' Wissel St. Johnstone Wissel S. MacLean voor R. Foster St. Johnstone
81' Doelpunt Celtic Doelpunt S. Sinclair met assist van P. Roberts Celtic
85' Doelpunt Celtic Doelpunt M. Dembélé met assist van C. McGregor Celtic
86' Wissel St. Johnstone Wissel L. Craig voor D. Swanson St. Johnstone
86' Wissel Celtic Wissel N. Çiftçi voor P. Roberts Celtic
93' Gele kaart Celtic Gele kaart voor M. Lustig Celtic
93' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor L. Craig St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting St. Johnstone - Celtic
Opstellingen St. Johnstone - Celtic
De opstellingen van St. Johnstone en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat St. Johnstone gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.