Nabeschouwing Atalanta - Udinese (7-1) || Serie A 2019/2020

Zondag 27 oktober 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het zondag 27 oktober 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Udinese. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Udinese live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Udinese (7-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Udinese is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 7-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door S. Okaka, waarmee Udinese met 0-1 de leiding nam. Atalanta kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Ilicic, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut kreeg N. Opoku van Udinese voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Udinese de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

L. Muriel zette Atalanta even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Fabio Maresca toegekende penalty wist te benutten. Na 43 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat J. Ilicic de 3-1 wist te scoren. In de 48e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het L. Muriel die namens Atalanta het net wist te raken. Even later viel in de 52e minuut opnieuw een doelpunt. Het was M. Pasalic van Atalanta die de score op 5-1 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 75 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Atalanta. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van L. Muriel die de stand in de wedstrijd op 6-1 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de 83e minuut en was voor Atalanta. Het was A. Traore die daarmee de stand op 7-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fabio Maresca en eindigde de wedstrijd dus met een 7-1 stand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Udinese 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Udinese teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Udinese Gele kaart voor N. Opoku Udinese
12' Doelpunt Udinese Doelpunt S. Okaka Udinese 0-1
21' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic met assist van M. De Roon Atalanta 1-1
26' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor B. Djimsiti Atalanta
32' Tweede gele kaart Udinese Tweede gele kaart voor N. Opoku Udinese
35' Penalty Atalanta Penalty L. Muriel Atalanta 2-1
43' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Ilicic Atalanta 3-1
46' Wissel Udinese Wissel I. Pussetto voor S. Okaka Udinese
48' Doelpunt Atalanta Doelpunt L. Muriel met assist van A. Gomez Atalanta 4-1
52' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van A. Gomez Atalanta 5-1
52' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor B. Djimsiti Atalanta
63' Wissel Udinese Wissel S. Fofana voor R. De Paul Udinese
65' Wissel Atalanta Wissel M. Barrow voor A. Gomez Atalanta
74' Gele kaart Udinese Gele kaart voor Samir Udinese
75' Penalty Atalanta Penalty L. Muriel Atalanta 6-1
77' Wissel Atalanta Wissel A. Traore voor J. Ilicic Atalanta
83' Doelpunt Atalanta Doelpunt A. Traore met assist van M. De Roon Atalanta 7-1
84' Wissel Udinese Wissel Walace voor M. Jajalo Udinese
88' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor H. Hateboer Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Udinese
Opstellingen Atalanta - Udinese
De opstellingen van Atalanta en Udinese zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Udinese zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Udinese

Atalanta en Udinese treffen elkaar in de 9e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Udinese in de Serie A vond plaats op 29 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Udinese favoriet. 8 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Atalanta. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 7
Winst Udinese 8
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 3e positie staat, terwijl we Udinese terugvinden op de 11e plaats.